Târgu-Mureş: Ghid: Cum obţineţi biletele de tratament pentru pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Judeţeană de Pensii Mureş va primi de luni 25 ianuarie cereri pentru bilete de tratament. Adevărul de seară vă prezintă modalitatea de a evita cozile şi noile reguli pentru a primi sejururi.

Sejururile pentru pensionari la Sovata, Tuşnad sau în staţiunile de la Marea Neagră se acordă diferit din acest an. Principiul „primul venit, primul sosit” a fost înlocuit cu un punctaj acordat pe baza unor criterii. În anii trecuţi, vârstnicii veneau în pelerinaj la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Mureş pentru a prinde un loc în special pe litoral. Din acest an vor avea prioritate cei care o pensie mai mică de patru sute de lei, au o indemnizaţie de invaliditate sau nu au primit un astfel de bilet în ultimii doi ani.

„Modul de acordare, cererea tip şi criteriile pot fi consultate şi online pe pagina noastră www.cjpmures.ro”, ne-a a declarat Ileana Morent, directorul CJP Mureş.

Unde puteţi merge

Anul trecut pensionarii mureşeni au cumpărat 6.038 de bilete de tratament subvenţionate de la buget.
“După aprobarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul acesta şi licitaţiile naţionale vom şti câte bilete vom primi pentru judeţ în acest an”, a mai declarat Ileana Morent.

După depunerea solicitărilor, CJP va trimite răspuns cu 20 de zile înainte de seria de plecare solicitată. Prima serie de sejururi va începe în luna aprilie. Printre staţiunile preferate de mureşeni sunt Sovata, Covasna, Tuşnad, Felix şi staţiunile de la Marea Neagră în timpul verii.


Cum procedaţi

CJP Mureş va înregistra cererile de acordarea a biletelor de tratament începând de luni 25 ianuarie.

Data înregistrării nu mai constituie însă criteriu de repartizare a biletelor de tratament.

Cererile şi actele aferente se pot trimite prin prin poştă, fax, e-mail sau se pot depune direct la sediul CJP Mureş, ghişeele 3 – 11.

Cererile se depun cu cel puţin 40 de zile înainte de prima perioadă pentru care se solicită biletul  (de exemplu dacă se doreşte un bilet în luna iulie 2010, cererile trebuie înregistrate cel târziu până în data de 20 mai 2010, n.r.).

Pentru a fi luate în considerare cererile trebuie să aibă completate toate câmpurile (faţă-verso) şi să fie însoţite de toate documentele justificative solicitate. Solicitantul poate opta pentru cel mult trei staţiuni, pentru o singură perioadă solicitată, care poate cuprinde mai multe serii, din mai multe luni.


Unde trimiteţi cereri

Adresa CJP Mureş este:  Târgu Mureş, strada Tudor Vladimirescu nr. 60, fax: 0265-311.021, e-mail: kamelia.magyari@cnpas.org.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite