Târgu-Mureş: Ghetoul Târgu-Mureşului se modernizează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problema romilor din cartierul Valea rece din Târgu-Mureş este pe cale să fie rezolvată. Municipalitatea a demarat o acţiune de curăţire a dealului din localitate.

 "O primă acţiune este aceea de strămutare a romilor care nu au buletin de Târgu-Mureş. Avem deja o colaborare cu Poliţia Comunitară şi au fost strămutate primele 20 de familii. Acestea aparţineau comunei Gheorghe Doja şi au fost strămutate acum două zile" a declarat vice-primarul Claudiu Maior.

Romii nu sunt doriţi nicăieri

Familiile de romi care şi-au găsit culcuşul în cartierul Valea rece din Târgu-Mureş nu sunt dorite de nimeni. "Primarul din comuna Gheorghe Doja a cam strâmbat din nas când s-a trezit cu cele 20 de familii de romi pe cap dar asta este situaţia. Nu o să mai rezolvăm problemele nimănui şi o să continuăm acest demers pentru că vrem să facem curăţenie în Valea rece" a mai spus Maior. Conform vice-primarului din Târgu-Mureş, toţi romii vor fi mutaţi în locuinţe sociale. "Până în toamna acestui an vor fi finalizate şase blocuri de locuinţe sociale şi îi vom muta la bloc pe cei din Valea rece iar toate casele improvizate vor fi dărâmate şi construite alte blocuri de locuinţe sociale în locul lor. Trebuie să terminăm cu mizeria de acolo" afirmă vice-primarul Claudiu Maior. Conform acestuia, în total în Valea rece vor fi construite zece blocuri în care vor fi mutate toate familiile de romi din ghetou. Problema romilor din Valea rece a stârnit de-a lungul anilor multe reacţii din partea mureşenilor, majoritatea fiind de părere că romii ar trebui mutaţi în altă parte. Pe de altă parte cei care doreau un apartament ANL erau supăraţi că romii au prioritate. "Ceea ce facem noi în Valea rece nu sunt blocuri ANL ci locuinţe sociale. Cei care şi-au depus dosarele să stea liniştiţi pentru că nu s-a schimbat nimic în ceea ce îi priveşte" a mai spus vice-primarul.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite