Târgu-Mureş: Fonduri suplimentare pentru Aeroportul Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au aprobat, în ultima şedinţă, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnice pentru extinderea aerogării interne pentru zborurile non-Schengen.

Din aceşti bani se are în vedere modificarea clădirii destinate circulaţiei pasagerilor şi bagajelor în regim intern. De asemenea, se doreşte şi extinderea actualei clădiri a Aeroportului Transilvania pentru organizarea fluxurilor de plecări şi sosiri pe rute din afara spaţiului Schengen. Întreaga investiţie se ridică la două milioane de lei. „Bani pentru investiţii au existat. Acum a devenit necesară separarea rutelor Schengen şi non-Schengen, dar s-ar putea ca lucrările să nu necesite decât aproximativ 65% din această sumă", a declarat Petru Runcan, directorul Aeroportului Transilvania.

Consiliul Judeţean Mureş a investit, în ultimii ani, peste 30 de milioane de lei în Aeroportul Transilvania. În momentul de faţă ar mai fi necesari încă două milioane de lei pentru separarea traficului aerian din spaţiul Schengen de cel din afara spaţiului respectiv. Motivul: începând din 2011 România ar putea intra în spaţiul Schengen.

O întâlnire între delegaţiile celor două consilii judeţene va avea loc la sfârşitul lunii august.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite