Târgu-Mureş: Filme de artă în premieră la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinefilii mureşeni sunt aşteptaţi în perioada 21-23 mai la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, unde se vor putea bucura de câteva dintre cele mai importante pelicule europene ale momentului, prezentate în cadrul celei de-a XIV-a ediţie a Festivalului Filmului European. Dacă la ediţiile anterioare proiecţiile se făceau doar în Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Iaşi, anul acesta Târgu-Mureşul a fost inclus pe lista oraşelor în care se vor organiza vizionări de filme.

Şase filme în trei zile

Pe parcursul celor trei zile de festival, mureşenii vor putea viziona şase filme din diferite  ţări europene, dar şi din România. În prima seară a festivalului este programată pelicula franţuzească „Tatăl copiilor mei”, urmată în cea de-a doua zi de filmele „Involuntar” din Suedia, „Mica Moscovă” din Polonia şi „Alte vremuri” din Ungaria. În ultima seară a festivalului vor fi proiectate filmul maghiar „Cameleon”, „Minunata lună august” din Polonia şi „Concertul”, singurul film românesc prezentat la Târgu-Mureş.

Pelicula, semnată de regizorul Radu Mihăileanu prezintă povestea lui Andrei Filipov, un dirijor de prestigiu al celei mai mari orchestre din Rusia, care a fost concediat în perioada comunistă pentru că nu şi-a dat afară colegii evrei. Bărbatul a ajuns să lucreze ca şi om de serviciu, dar când află că orchestra unde a lucrat atâţia ani e invitată la Paris, concepe un plan nebunesc pentru a ajunge şi el acolo. Cinefilii mureşeni vor afla în 23 mai cum se vor sfârşi aventurile dirijorului.

Intrare liberă la toate proiecţiile

Mureşenii sunt aşteptaţi într-un număr cât mai mare la eveniment, mai ales că nu se percepe nici un taxă pentru bilet. „Fiind prima ediţia la Târgu-Mureş, organizatorii au decis ca publicul să aibă acces gratuit la toate proiecţiile filmelor. Este o mare onoare şi o bucurie pentru Târgu-Mureş că a fost selectat printre oraşele în care se organizează an de an proiecţii de film în cadrul festivalului. Practic sunt cele mai bune filme din Europa la ora actuală, iar mureşenii sunt aşteptaţi să le vizioneze”, a precizat Laurenţiu Blaga, project manager cultura.inmures, partenerul local al evenimentului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite