Târgu-Mureş: Farmaciile au intrat în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Farmaciile din judeţul Mureş mai au maxim două luni de trăit. Declaraţia îi aparţine preşedintei Colegiului Farmaciştilor, Iustina Vas, care spune că datoriile statului nu mai pot fi acoperite de către farmacişti.

Plafonul pentru anul în curs s-a terminat deja, iar unităţile nu mai au bani pentru a-şi achita restanţele către furnizori. „Dacă pacientul nu mai intră în farmacii, noi nu mai facem nici măcar acei bani necesari pentru plata impozitelor. Iar dacă statul nu va recunoaşte aceste cheltuieli ale noastre din aprilie şi mai, noi vom închide farmaciile. Bineînţeles că cel mai mult vor fi afectate farmaciile din mediul rural", a spus Iustina Vas.

Mulţi dintre farmacişti spun că deşi ar vrea să mai elibereze medicamente gratuite sau compensate, situaţia actuală îi determine să pună lacăt pe uşi. „Este foarte greu să eliberăm medicamente cu plata peste un an, pentru că aceste reţete sunt purtătoare de TVA care trebuie achitat. Unele farmacii vor mai supravieţui o lună, două, altele  se vor închide în scurt timp", a spus Maria Moldovan, farmacist.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite