Târgu-Mureş: Extinderea reţelei de apă şi canalizare a fost finalizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania regională de apă Aquaserv din Târgu Mureş a anunţat, vineri, finalizarea lucrărilor de execuţie pentru construcţia şi reabilitarea staţiilor de pompare din cadrul proiectului "Extinderea reţelei de canalizare şi îmbunătăţiri ale managementului apelor pluviale"

Valoarea totală a lucrărilor este de 2.364.042 de lei. Această lucrare reprezintă una din componentele majore ale Programului ISPA, prin care compania Aquaserv beneficiază de finanţare nerambursabilă din partea Uniunii Europene în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de mediu şi a serviciilor prestate locuitorilor judeţului şi nu numai. Concret, au fost construite două noi staţii de pompare, reabilitate toate celelalte, iar reţeaua de canalizare a fost extinsă cu circa 27 de kilometri.

Contractul de lucrări din cadrul Componentei C a Măsurii ISPA a fost semnat în anul 2006, cu firma Swietelsky Magyarorszag Kft. din Ungaria.

După această recepţie la terminarea lucrărilor va urma un an de garanţie, perioadă în care operarea staţiilor de pompare se va face deja de personalul companiei Aquaserv.

Uniunea Europeană contribuie la finanţarea Măsurii ISPA "Reabilitarea alimentării cu apă potabilă şi a colectării şi epurării apelor uzate în oraşul Târgu Mureş" cu un buget de 28 de milioane de euro, din care 75 la sută este creditul nerambursabil acordat de Uniunea Europeană. Măsura reprezintă cea mai mare investiţie din fonduri europene în judeţul Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite