Târgu-Mureş: Evaziunea fiscală e în floare la noi în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei violatori au fost reţinuţi de poliţişti. Foto arhivă.
Cei trei violatori au fost reţinuţi de poliţişti. Foto arhivă.

Tot mai multi administratori ai unor societati comerciale din Mures sunt trimisi in judecata in ultima perioada de Parchet, fiind acuzati de evaziune fiscala anunţă Citynews.ro

Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Mures au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Vagacs-Kaeresztes Zsombor sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala. Probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a relevat faptul ca inculpatul, in calitate de administrator al unei societati comerciale, in perioada aprilie-iulie 2009, a retinut de la angajati suma de 41.132 lei, cu titlul de impozite si contributii cu retinere la sursa, fara a le vira la bugetul consolidat al statului. Din aceasta suma, s-a reusit recuperarea a 20.784 lei, prejudiciul produs, astfel, in cauza fiind de 20.384 lei. Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Targu Mures.

Un alt administrator de societate comerciala, Aurel Mos Marius a fost trimis in judecata pentru aceeasi infractiune. Si acesta, in calitate de administrator al unei societati comerciale, in perioada noiembrie 2008-martie 2009 nu a achitat in termenele prevazute de lege sumele datorate bugetului de stat, desi acestea fusesera retinute de la angajatii societatii. Prejudiciul adus bugetului de stat este in suma de 37.128 lei. Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Targu Mures.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite