Târgu-Mureş: Energomur ne trimite, din nou, la lighean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 7.000 de apartamente au rămas, de aseară, fără apă caldă. E.ON Gaz a sistat furnizarea gazului la cinci centrale din Târgu-Mureş, din cauză că  Energomur nu a achitat facturia la gaz pentru luna iunie.

Situaţie disperată la Târgu-Mureş. Doar o lună s-au bucurat târgumureşenii de apă caldă de la robinet. E.ON Gaz a sistat, din nou, furnizarea gazelor naturale la cinci centrale din oraş, şi anume la cele din Dâmbul II, Unirii, Budai Nagy Antal, Aleea Carpaţi 3 şi Tudor 8, lăsând fără apă caldă aproximativ 7.000 de apartamente.

 „Deşi sistarea serviciilor rămâne ultima măsură la care compania noastră apelează, aceasta este necesară pentru a nu permite creşterea nivelului creanţelor. Întrucât Energomur nu a reuşit să respecte prevederile contractului de furnizare a gazelor naturale şi să achite aceste datorii restante, E.ON Gaz România a fost nevoită să demareze sistarea furnizării gazelor naturale către punctele de consum ale societăţii de termoficare. Reluarea furnizării gazelor naturale se va face ulterior, numai după plata integrală a obligaţiilor de plată către E.ON Gaz Romania", se arată în comunicatul E.ON Gaz.

Conturile Energomur sunt blocate de către Finanţe

Deşi Primăria Târgu-Mureş a aprobat plata a peste 21 milioane de lei pentru achitarea datoriilor Energomur, doar 60% din aceşti bani intră în conturile societăţii de termoficare. Conturile acesteia au fost blocate de Finanţe din cauza unui credit restant. „Primăria a preluat toate datoriile pe care le-a avut Energomurul către E.On Gaz, printr-o hotărâre de consiliu, şi am achitat în plus 2,5 miliarde de lei, bani care, din păcate, n-au ajuns către E.ON, deoarece au fost luaţi de către Finanţe, bineînţeles conform legii şi nu altfel", a declarat viceprimarul Claudiu Maior, care a cerut, încă o dată, demisia directoarei Bauer Andrea.

Aceasta din urmă nu a putut fi contactată, iar purtătorul de cuvânt a societăţii de termoficare a refuzat să comenteze spusele viceprimarului. „Nu intră în competenţele mele să discut această temă. Ceea ce pot să vă spun este faptul că Finanţele ne-au blocat conturile. Astfel, numai 60% din sumele datorate către E.ON intră în conturile companiei furnizoare de gaz. Datoria pe care nu am reuşit să o achităm integral se ridică la 1,2 milioane de lei. Există soluţii de plată, dar numai dacă recuperăm datoriile de la consumatori, instituţii etc., datorii care se ridică la aproximativ 7,5 milioane de lei. Rugăm, deci, populaţia să-şi achite, urgent, datoriile către Energomur", a declarat purtătorul de cuvânt al Energomur, Bota Edit.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite