Târgu-Mureş: Energomur, târât în tribunal pentru sistarea apei calde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii dau societatea în judecată pentru că i-a lăsat trei săptămâni fără apă caldă. Conducerea Federaţiei Alianţei Asociaţiilor de Proprietari din Târgu-Mureş a vrea despăgubiri de 5000 de lei pentru fiecare asociaţie bun platnică.

Federaţia Alianţei Asociaţiilor de Proprietari din Târgu-Mureş a decis să dea în judecată societatea de termoficare şi să ceară despăgubiri în instanţă din cauză că apa caldă a fost sistată în tot oraşul mai bine de trei săptămâni. Măsura a venit după ce E.On Gaz a sistat furnizarea gazului la centralele de cartier din cauza datoriilor acumulate de către Energomur. Totuşi, au avut de suferit şi locatarii care erau cu plata facturilor la zi, iar asta i-a enervat la culme. „Am discutat cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari, care sunt la zi cu plăţile, şi aştept acum împuternicirile, ca să putem demara procedurile pentru a da în judecată Energomurul. În contract se stipulează faptul că sunt obligaţi să furnizeze apa, în cazul în care locatarii plătesc la zi pentru acest serviciu, aşa că pe noi nu ne interesează datoriile lor. Îi vom acţiona în instanţă şi vom cere despăgubiri civile, respectiv daune de 5.000 de lei pentru fiecare asociaţie de proprietari. Banii îi vom utiliza pentru reparaţii sau fonduri de rulment", a declarat Ştefan Budai, preşedintele Federaţiei Alianţei Asociaţiilor de Proprietari din Târgu-Mureş.

Acuzaţii nefondate

Conducerea societăţii de termoficare consideră că Energomur nu are nicio vină. „Compania E.On Gaz a sistat furnizarea gazului, de aceea am fost nevoiţi să sistăm furnizarea apei calde. Preşedinţii asociaţiilor de proprietari se comportă de parcă noi am fi vrut să sistăm furnizarea", a declarat Bauer Andrea, directorul companiei Energomur.

 Reprezentanţi Energomur susţin că sistarea apei calde nu s-a făcut din rea voinţă, ci ca rezultat al mai multor factori. „Trăim într-o ţară liberă. Fiecare poate să se judece cu cine vrea. Dar trebuie spus că noi nu am sistat furnizarea apei calde din rea voinţă. Aici vorbim de trei factori cheie, şi anume plăţile făcute de locatari, bugetul local şi bugetul naţional. Implicit, chiar dacă toţi locatarii ar plăti la timp, ceea ce nu se întâmplă, tot rămân doi factori, care, dacă nu plătesc, noi rămânem cu datoriile. Şi ar trebui să-i întrebăm: există în contract precizate daune morale? Cred că pot să ceară numai ce este stipulat în contract. Oricum, după ce E.On-ul a reluat furnizarea gazului, noi am dat drumul la apa caldă, că, la urma urmei, noi din asta trăim", a conchis Bauer Andrea.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite