Târgu-Mureş: Emoţii de Ziua Naţională pentru mureşenii de toate vârstele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rezervisti
rezervisti

Manifestările dedicate împlinirii a 91 de ani de la Marea Unire au atras mii de localnici în Piaţa Victoriei. Aproximativ 25.000 de oameni sunt aşteptaţi în această seară să ia parte la cele şapte ore de muzică populară dar şi modernă.

Mureşenii au serbat 91 de ani de la Marea Unire în Piaţa Victoriei. În jur de cinci mii de localnici de toate vârstele au asistat la depunerea de coroane la Monumentul Latinităţii şi la parada militară din centrul oraşului, conştienţi de importanţa zilei de 1 Decembrie. Printre foştii militari sosiţi ca de fiecare dată la manifestări, s-au numărat Bogdan Ioan (81 de ani n.r.), Burciu Ioan (78 de ani n.r.) şi Pop Vasile (79 de ani n.r.), rezervişti ai Armatei Române, prieteni buni încă din timpul milităriei.

„Pentru noi, Ziua Naţională înseamnă foarte mult, deoarece după atâţia ani o trăim cu aceleaşi emoţii ca în tinereţe. Niciodată nu am lipsit de la festivităţi, pentru că e o datorie morală a românilor să îşi cinstească trecutul şi eroii”, ne-au declarat cei trei, care nu au uitat nici modul în care sărbătoreau Ziua Naţională în trecut. „Închinam un pahar de vin şi jucam Hora Unirii, era un moment special. Acum suntem prea bătrâni, dar îi vom privi cu emoţie pe mureşeni când vor dansa Hora în această seară”, au afirmat rezerviştii. Aceştia au avut un singur regret, şi-anume acela că mulţimea participantă a fost parcă mai mică decât în anii precedenţi. „Îmi pare rău că societatea civilă nu se prezintă în număr mai mare la ceremonii, dar probabil vor veni diseară la concertele de muzică populară”, a conchis Burciu Ioan, fost ofiţer de logistică.

Invitaţi de la Cluj

În această seară, începând cu ora 17.00, spectacolul „Inimi de români” va include recitaluri ale rapsozilor populari Ionuţ Fulea, Sergiu Cipariu, Ovidiu Olari, Veronica Macarie şi Roxana Reche. Învitaţi speciali vor fi băieţii Ansamblului „Icoane”, care vor oferi mureşenilor melodii populare care vor evoca fiecare etapă a vieţii.

Artificii şi Morandi

Odată încheiate manifestările populare, va fi lansat spectacolul cu focuri de artificii, care va putea fi observat din toate colţurile Târgu-Mureşului. Sărbătorirea celor 91 de ani de la Marea Unire se va încheia în jurul miezului nopţii cu un concert extraordinar al trupei Morandi, care va interpreta cele mai cunoscute hituri, inclusiv proaspăt lansatul „Colors”.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite