Târgu-Mureş: Douăzeci de femei din judeţ vor beneficia de ecografii mamare gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mii de femei au beneficiat până acum de controale gratuite în cadrul campaniei
Mii de femei au beneficiat până acum de controale gratuite în cadrul campaniei

Fundaţia Mater şi Asociaţia Română de Cancer „Grup Destine Comune", în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu Mureş derulează campania denumită „Preţuieşte-ţi viaţa", prin care douăzeci de femei cu posibilităţi materiale reduse vor beneficia de ecografii mamare gratuite.

Prin campania „Preţuieşte-ţi viaţa" se doreşte conştientizarea publică privind importanţa diagnosticării în stadiu precoce a cancerului la sân şi determinarea femeilor să se prezinte la medic la timp, pentru că, diagnostizat în stadiu precoce, boala este tratabilă. În acest sens se vor distribui materiale informative şi pliante, iar astăzi, cu începere de la ora 17.00 şi până la ora 20.00, la Auchan, se va desfăşura o campanie de informare a populaţiei cu privire la impactul cancerului de sân asupra societăţii. „Noi am dorit să facem o campanie de informare, deoarece ne află în luna roz, luna în care se atrage atenţia asupra cancerului de sân. Campania se desfăşoară pe toată perioada lunii. Vom distribui pliante şi materiale informative despre modalităţile de a urmări şi de a trata această problemă. Femeile vor învăţa cum să se consulte şi să simtă dacă ceva este în neregulă. Dacă se constată o problemă, Asociaţia Română de Cancer „Grup Destine Comune" a reuşit să obţină o sponsorizare la o clinică privată, pentru 20 de ecografii, de care vor beneficia persoane posibilităţi materiale reduse", a declarat Stela Hanusz, preşedintele Asociaţiei Române de Cancer „Grup Destine Comune".

Aproximativ 400 de cazuri pe an

Scopul campaniei „Preţuieşte-ţi viaţa" este de a determina femeile să înveţe să îşi autoexamineze sânii, să apeleze la examene clinice în mod frecvent şi să efectueze, anual, mamografii. „Facem această campanie pentru a explica femeilor, că nu există prevenţie, dar poţi să descoperi la timp boala, ceea ce garantează vindecarea. Mai mult decât atât, odată descoperită la timp, boala nu mai necesită costuri foarte ridicate, persoanele nu suferă atât de mult la tratamente", a mai spus Stela Hanusz. Preşedintele Asociaţiei Române de Cancer „Grup Destine Comune" consideră că ar trebui creat un registru al cancerului la nivel naţional. „În România nu există un registru al cancerului, dar ar trebui să existe o evidenţă foarte clară pe făcută pe diferite organe. În ceea ce priveşte cancerul de sân, sunt femei chiar sub 30 de ani cu acest diagnostic. Anual, în judeţul Mureş se descoperă în jur de 400 de noi cazuri de îmbolnăvire de cancer de sân", a conchis Stela Hanusz. În perioada următoare campania de informare cu privire la importanţa diagnosticării în stadiu precoce a cancerului la sân va continua în satele mureşene.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite