Târgu-Mureş: Diamante la expoziţia „Mineralia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşenii sunt aşteptaţi la expoziţia de minerale
Mureşenii sunt aşteptaţi la expoziţia de minerale

Sute de pietre preţioase şi semipreţioase vor fi expuse la Muzeul de Etnografie Mureşenii pasionaţi de geologie sunt aşteptaţi de vineri până duminică la ce-a de-a şasea ediţie a exăoziţiei „Mineralia"

Mureşenii admiratori de pietre preţioase sunt aşteptaţi la Muzeul de Etnografie unde, începând de vineri şi până duminică, va avea loc cea de-a şasea ediţie a expoziţiei cu vânzare „Mineralia". Evenimentul va reuni geologi din întreaga ţară, care îşi vor expune colecţiile de pietre peţioase, dar şi de bijuterii. „Expoziţia se desfăşoară pentru a doua oară în acest an, dat fiind faptul că la ediţia din luna martie am avut peste 300 de vizitatori. Anul acesta sperăm ca numărul lor să crească", a spus Angela Săplăcan, muzeograf geolog la Muzeul de ştiinţe ale Naturii.

Pietre preţioase din toată lumea

Evenimentul este organizat de geologi din Baia Mare, Bucureşti, Arad şi Cluj Napoca, care vor expune minerale colectate de pe teritoriul ţării noatre, dar şi din locuri exotice precum Brazilia, Noua Zeeleandă sau Congo şi cumpărate de ei de la bursa de mineralogie. „Vor fi expuse pentru vînzare cristale mari de cuarţ, agate „gigant", geode, specii minerale rare din întreaga lume sau „flori de mină" din Romania precum şi eşantioane mici de colecţie, accesibile copiilor", a mai spus muzeograful. Ca de obicei, atracţia expoziţiei vor fi bijuteriile cu pietre peţioase. „Anul acesta în cadrul evenimentului vor fi expuse coliere din safir, rubin, smarald, dar şi cu diamante, ceea ce e o premieră în cadrul expoziţiei", a mai spus Angela Săplăcan.  Mureşencele care vor să-şi achiziţioneze o bijuterie mai accesibilă,  trebuie să ştie că la expoziţie vor putea găsi şi pietre semipreţioase. „Exponanţii vor aduce bijuterii, de la cele simple până la cele mai sofisticate, confecţionate numai din ametist, acvamarin, calcedonie, cuarţ, jad, jasp, lapis, malachit, opal,  sardonix, topaz, turmalină sau coral, perle şi sidef", a mai spus muzeograful.

Cărţi de specialitate

Mureşenii pasionaţi de geologie vor putea să-şi aprofundeze cunoştinţele în domeniu, deoarece în cadrul expoziţiei va fi amenajat un stand special pentru cărţi. „Vor fi scoase la vânzare enciclopedii, cărţi despre minerale pentru adulţi şi copii, dar şi publicaţii româneşti despre arta fabricării bijuteriilor din pietre", a mai spus muzeograful.

Orar şi preţ special la bilete

Pentru ca expoziţia să poată fi vizitată de cât mai mulţi mureşeni, organizatorii au conceput un orar special, astfel că mineralele vor putea fi admirate vineri şi sâmbătă între orele 10.00 şi 19.00, iar duminică între orele 10.00 şi 18.00. Preţul unui bilet atât pentru copii cât şi pentru adulţi va fi de 1 leu

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite