Târgu-Mureş: De la catedră la trafalet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii de la Liceul Agricol Traian Săvulescu din Târgu-Mureş renovează şcoala prin forţe proprii. Cadrele şcolare au lăsat deoparte cataloagele, condicele şi stilourile şi au pus mâna pe trafaleţi şi pensule pentru a renova interiorul liceului

Omul sfinţeşte locul. Aşa s-au gândit şi cadrele şcolare de la liceul Agricol Traian Săvulescu din Târgu-Mureş. Cum anul acesta şcoala nu a primit niciun ban pentru renovarea clădirii, profesorii au făcut o şedinţă şi au hotărât că cel mai bine ar fi să se implice personal.

„Cadrele didactice au decis singure să se apuce de această muncă. Nu s-a pus niciodată problema de ruşine sau de alte complexe. Pur şi simplu ne-am apucat de treabă" spune Liliana Takacs, directoarea liceului. De altfel profesorii au fost încântaţi de ideea de a face ceva pentru elevii lor, altceva decât să-i înveţe materiile."Pentru copii o facem şi pentru noi pentru că tuturor ne place să fie frumos. Mă gândesc că ar fi fost bine să chemăm şi câţiva elevi să vadă cât de greu se face, aşa ar aprecia altfel aspectul şcolii lor" mai spune o profesoară.

Munca lor valorează jumătate de milion de lei

Iniţiativa profesorilor de la „Traian Săvulescu" este cu atât mai lăudabilă cu cât munca depusă de ei valorează destul de mult. „Înainte să ne hotărâm să facem singuri, am contactat o firmă de construcţii care au estimat lucrarea la 500 de milioane de lei vechi. O sumă foarte mare pe care nu ne-o puteam permite iar ca să cerem bani ne era ruşine mai ales că slavă domnului clădirea a fost renovată de curând. Aşa ne-am hotărât că această muncă de igienizare o putem face singuri" a mai spus directoarea liceului. Lucrul decurge conform graficului, stabilit tot de către profesori. „Până la începutul şcolii vrem ca totul să fie curat, impecabil. Pentru noi şi pentru copii o facem pentru că vrem să-i primim acasă în cele mai bune condiţii" spune şi Csiki Balasz profesor de chimie. „Materialele le aveam în magazie. Aveam vopsea, aveam diluant iar fiecare profesor şi-a mai adus de acasă câte o pensulă sau un trafalet. Lucrul a mers repede, am terminat deja un corp iar astăzi cred că îl vom termina pe al doilea" mai spune directoarea şcolii, Liliana Takacs.

Cât despre noul lor job, profesorii glumesc sarcastic. „Cred că dacă ne vedem la televizor sau în ziar, ne dau o primă sau poate ne dau înapoi 25 la sută", glumeşte profesorul de agricultură. „Ştim şi cu pensula nu numai să recităm poezii" spune şi Diana Maier, profesoara de limba română.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite