Târgu-Mureş: Datoriile spitalelor mureşene vor fi şterse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De săptămâna viitoare, acestea îşi vor putea onora facturile restante către furnizori, aceasta după ce Ministerul Sănătăţii a suplimentat fondurile la rectificarea bugetară.

Veşti bune pentru spitalele mureşene. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a reuşit să obţină 2,8 miliarde lei în plus în contul Ministerului pe care îl conduce. Banii vor fi investiţi pentru ştergerea datoriilor unităţilor sanitare. Datoriile spitalelor mureşene au fost verificate, în prealabil, de către o comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mureş, care au prezentat situaţia exactă a debitelor. Astfel, banii de la Minister au fost viraţi în contul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, urmând ca suma de peste 63 de milioane de lei să fie alocată spitalelor cu datorii din judeţul Mureş.

Cei mai mulţi bani vor fi viraţi în contul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş. Acesta va primi peste 54 de milioane de lei, deoarece spitalul înregistrează datorii restante către furnizori vechi de cinci ani, respectiv din anul 2005. Vor mai primi bani pentru ştergerea datoriilor acumulate Spitalul Clinic Judeţean - 6,55 milioane de lei, Spitalul Municipal Sighişoara - 203.000 lei, Spitalul Municipal Reghin - 273.000 lei, Spitalul Orăşenesc Sărmaşu - 60.000 lei şi, nu în ultimul rând, Preventoriul TBC de la Gorneşti, şi anume 1,75 milioane de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite