Târgu-Mureş: Cross umanitar de Ziua Armatei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garnizoana din Târgu-Mureş îşi serbează ziua alături de mureşeni, printr-o competiţie sportivă. Nu va lipsi nici parada militară care se va desfăşura luni în centrul oraşului, iar apoi la Oarba de Mureş

Organizatorii au pregătit mai multe evenimente care se vor desfăşura pe parcursul mai multor zile. Astfel, mâine, toţi mureşenii sunt invitaţi să facă mişcare în aer liber. „Organizăm un cross la care sunt invitaţi toţi mureşenii să alerge în rând cu cadrele militare de la noi. Traseul ales de noi are aproximativ cinci kilometri prin centrul oraşului şi câteva străzi lăturalnice, cu urcare pe lângă maternitatea veche şi coborâre pe strada Balyai", a declarat maiorul Dorel Danciu, purtător de cuvânt la Garnizoana din Târgu-Mureş.

Crossul are scop umanitar, având ca scop strângerea de fonduri pentru o tânără de 15 ani,  Andreea Adam, elevă la Liceul Pedagogic, care are nevoie de o operaţie pe creier, în Ungaria.

Înscrierea participanţilor începe la ora 09.30 în centrul oraşului, urmând ca întrecerea propriu-zisă să se desfăşoare cu începere de la ora 10.00.

Ceremonii militare

Festivităţile organizate de Ziua Armatei vor continua luni, cu o paradă militară. „Ca în fiecare an, vom defila prin centrul oraşului. Înainte de paradă se va ţine o ceremonie religioasă în memoria soldaţilor căzuţi pe câmpul de luptă", a declarat maiorul Dorel Danciu. Ceremonia va începe la ora 12.00, iar apoi soldaţii se vor deplasa la Oarba de Mureş, unde va avea loc o ceremonie similară.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite