Târgu-Mureş: Controale în tălpi pentru elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parintii vor fi instiintati daca elevii au probleme de sanatate
Parintii vor fi instiintati daca elevii au probleme de sanatate

Fudaţia Rheum – Care în colaborare cu Centrul pentru Diagnosticare a Tălpii şi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, va desfăşura luni şi marţi, în şcolile din oraş,  o amplă campanie de prevenire şi diagnosticare precoce a deviaţiilor patologice a boltei plantare.

Scopul declarat al campaniei este de a depista deviaţiile patologice a boltei plantare şi prevenirea complicaţiilor rezultate din schimbarea staticii piciorului la copii. Platfusul sau piciorul scobit sunt doar cîteva din complicaţiile cele mai des întâlnite. Aceste schimbări patologice pot provoca complicaţii care pot determina  mofidicări de statică şi la nivelul coloanei vertebrale.

Echipe mixte formate din specialişti Fundaţiei Rheum– Care şi Centrul pentru Diagnosticare a Tălpii  „Suporth” se vor deplasa în şcoli cu aparatură de specialitate şi vor amprenta talpa fiecărui elev din clasele I – VIII. Această acţiune  se va desfăşura în cadrul cabinetelor şcolare. Amprenta tălpii va fi diagnosticată de un medic specialist ortoped. La finalul campaniei, părinţii elevilor care prezintă deviaţii ale boltei plantare sau complicaţii vor fi înştiinţaţi printr-o scrisoare prin care se explică problemele dar şi metodele de tratament. În cazul în care sunt depistate complicaţii, părinţii sunt sfătuiţi să apeleze de urgenţă la specialiştii Fundaţiei Rheum – Care şi a Centrului pentru Diagnosticarea Tălpii.

“Ne propunem ca pe durata desfăşurării campaniei să evaluăm aproximativ 10  mii de elevi”, a declarat directorul fundaţiei Rheum Care, Marinela Gomboş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite