Târgu-Mureş: Conflict pe asigurările de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou scandal între medicii de familie şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a luat amploare. Medicii de familie sunt nemulţumiţi de faptul că nu li se validează pacienţii nou-născuţi şi nici bătrânii de peste 60 de ani.

„Cei de la Casă ne-au spus că nu se pot valida aceşti pacienţi şi că Bucureştiul se ocupă de asta, ori noi ştim că nu este aşa şi că e pur şi simplu o lipsă de interes şi practic o bătaie de joc", a spus Ileana Mihăescu, preşedinta Colegiului medicilor de familie din Mureş. Legea spune că, până la 18 ani, copiii sunt asiguraţi din oficiu. Medicii sunt contrariaţi şi de faptul că s-a amânat raportarea pe luna mai până pe data de 18 iunie.

„În această situaţie, este foarte probabil ca banii pe luna mai să îi primim prin iulie, dacă suntem norocoşi", a precizat Mihăescu. Doctorii spun că nu pot să ignore această categorie de pacienţi. „Nu avem unde să îi trimitem în altă parte, că nu avem unde. Poate că ar trebui să îi trimitem la Casa de Asigurări să fie diagnosticaţi direct de ei. Eu am în evidenţe 34 de nou-născuţi într-un an, ca să nu mai vorbim de femei însărcinate care o parte din ele se confruntă cu aceeaşi problemă" mai spune Mihăescu. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate nu au prezentat un punct de vedere, fiind în şedinţă până la închiderea ediţiei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite