Târgu-Mureş: Conferinţă pentru alinarea inimilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgu-Mureşul este începând de astăzi, capitala europeană a cardiologilor din întreaga Europă.

Zeci de medici specialişti vor împărtăşi din experienţa acumulată şi vor discuta despre ultimele tratamente sau metode de intervenţie chirurgicală în cadrul celei de-a  noua ediţii a Conferinţei Internaţionale de Cardiologie. Conferinţa este organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş împreună cu Societatea Română de Cardiologie şi Societatea Maghiară de Cardiologie.

“Aşteptăm medici specialişti din Ungaria, România, Bulgaria, Germania, Austria şi Cehia şi vorbim aici de elita medicilor cardiologi. Cu siguranţă vom avea multe de învăţat de la ei” a declarat dr. Benedek Imre, şeful clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş.

Poate cea mai importantă discuţie de la această conferinţă se va referi la tratamentul infarctului miocardic acut. “Este cea mai provocatoare boală pentru noi şi abia aşteptăm să împărtăşim din experienţa noastră. O altă chestiune foarte importantă este metoda de operare prin deschiderea arterei. O metodă mai complicată dar care se practică şi la noi în câteva centre. Prin această metodă se reduce foarte mult costurile unei operaţii precum şi rata de mortalitate. Costurile ar ajunge la numai 3.500 de euro faţă de 35 de mii iar rata de mortalitate ar fi de 4-5 la sută ceea ce este foarte aproape de rata de mortalitate din Europa Centrală”, a mai spus Benedek. Conferinţa de Cardiologie vor continua până sâmbătă, 26 iunie timp în care se vor realiza studii de caz şi expuneri privind bolile de inimă ca arteopatia periferică, tulburările de conducere precum şi tehnici imagistice în cardiologie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite