Târgu-Mureş: Concerte-spectacol cu Phoenix, Europe şi Omega la Peninsula

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare festival de muzică din România, Peninsula, a acaparat atenţia întregii ţări prin numele mari care vor concerta pe cele patru scene amenajate pe malul Mureşului. Astăzi, cei peste 50.000 de spectatori aşteptaţi la festival vor avea parte de concerte live de excepţie, susţinute de nume mari ale muzicii mondiale.

Legende rock la festival

Astăzi este seara rock-ului clasic pe scena principală a festivalului, urmând a fi prezente trupe care au făcut şi fac istorie de zeci de ani. Vorbim de Phoenix, Europe (Suedia n.r.) și Omega (Ungaria n.r.) care vor concerta, în această ordine, diseară, începând cu ora 19.00. Veterani ai muzicii rock din România, trupa Phoenix dăinuieşte de aproape cinci decenii pe scenă şi e una din acele trupe care a reuşit să îşi înmulţească fanii an după an. „Aşteptăm contactul cu publicul peninsular şi cred că va fi o seară-eveniment pentru scena festivalelor din România", a declarat Nicu Covaci, solistul trupei Phoenix. Suedezii de la Europe sunt practic sinonimi cu orice numărătoare inversă de pe planetă, datorită piesei „The Final Countdown", un adevărat imn rock, ce va putea fi ascultat începând cu ora 21.00. Seara va fi încheiată de cei de la Omega. „Cea mai longevivă trupă rock din Ungaria, Omega, vine pentru prima oară la Festivalul Peninsula. Am aşteptat momentul potrivit pentru a-i invita, iar momentul a sosit: trupa care activează pe scena muzicii rock din 1962 va susţine unul din cele mai importante recitaluri ale ediţiei din 2010 a festivalului", ne-a declarat Camelia Sisko, PR în cadrul Peninsula.

Mixuri până dimineaţa

Terasa Kiss va fi principalul loc „de pelerinaj" pentru iubitorii muzicii electronice. Balul va fi deschis de Grimus, de la ora 17.00, şi de Che Sudaka, de la ora 18.30. Maghiarii de la Anima Sound Sistem vor oferi un show alternativ de la 20.30, urmaţi fiind de Tricky (22.30 n.r.), Noisia (0.30 n.r.) şi Gojira (2.30 n.r.), adica trei dintre cei mai aşteptaţi reprezentanţi ai scenei electro la festivalul Peninsula. Pe Freedom Music Arena vor urca rând pe rând artişti de renume ai muzicii electronice, precum Coyote (Ungaria, de la ora 21.00 n.r.), Livio & Roby (de la 23.00 n.r.), urmaţi de faimosul Hernan Cattaneo (Argentina, de la ora 1.00 n.r.) şi Hot X (din Ungaria, ora 3.00 n.r.). La Ciuc Party Stage vor concerta Sarmalele Reci, de la 19.30, Irie Maffia, de la 21.30 şi Butterflies in my Stomach, de la 23.30.

„Abia aştept să-i văd la lucru pe cei de la Phoenix, va fi un concert extraordinar. Mă bucur enorm că au fost invitaţi la Peninsula"

Ovidiu Lăcan, 27 de ani

„Cred că Noisia şi Tricky trebuie urmăriţi de toată lumea, fiind nume mari ale muzicii electronice. Va fi o noapte de excepţie, fără somn, dar cu muzică bună din belşug"

Mihai Codrea, 21 de ani

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite