Târgu-Mureş: Concert de jazz 100% local, în Jazz Club

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concert live
Concert live

Toţi artiştii mureşeni care cântă jazz vor participa în această seară la cea de-a doua ediţie a Galei Mureşene de Jazz

Numărul lor se reduce la patru, pentru că atâţia mai sunt în judeţ. „Este un proiect iniţiat de Uniunea Compozitorilor Muzicologilor şi Interpreţilor din România intitulat «Oportunităţi la tine acasă», proiect care are ca scop încurajarea artiştilor de jazz pentru a rămâne în România, având în vedere că foarte mulţi artişti de jazz şi muzică cultă pleacă peste hotare", spune Ana Maria Galea, unul dintre cei patru artişti mureşeni care vor cânta în această seară.

Alex Mann va fi premiat

La evenimentul care va începe diseară, de la ora 21.00, în Jazz Club, va fi premiat chitaristul Alex Mann, care a fost desemnat cel mai bun instrumentist de jazz. „Ca un lucru inedit, Alex va cânta în această seară la două instrumente. Pe lângă chitara care l-a consacrat, Alex va cânta şi la contrabas", mai spune Ana Maria Galea. Premiul acordat lui Alex Mann va consta într-o sumă modică de 400 de lei.

De altfel, este alarmant faptul că în tot judeţul Mureş mai sunt doar patru oameni care mai cântă acest gen de muzică. „Ar mai fi o trupă de jazz, dar ei sunt studenţi în Cluj şi cântă mai mult acolo. În rest, oamenii valoroşi au cam plecat", mai spune Ana Maria Galea. Cei patru artişti care vor cânta diseară sunt Koszorús Kálmán la tobe, Alex Man la chitară şi doublebass, Csíkos Dániel la pian şi Ana Maria Galea, voce. Intrarea la concertul de diseară costă 10 lei. Elevii şi studenţi au reducere.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite