Târgu-Mureş: Colegiul Naţional Unirea este cel mai bun liceu din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolvenţii de la Unirea
Absolvenţii de la Unirea

Având în vedere tradiţia şi valorile promovate de acest liceu, precum şi rezultatele deosebite ale elevilor, Ministerul Educaţiei i-a acordat cea mai nouă distincţie.

 „Este vorba de diploma de excelenţă instituţională, o disticţie nouă a ministerului care se acordă doar elitei învăţământului. Această diplomă se acordă doar şcolilor mai vechi de 100 de ani şi pot să spun că în Târgu-Mureş, Colegiul Unirea este singura şcoală care a primit această distincţie", a declarat Dumitru Matei, inspector şcolar general la IŞJ Mureş.

Conducerea Colegiului Naţional Unirea spune că această diplomă încununează munca dascălilor de-a lungul anilor. „Este o distincţie care ne onorează şi care este rodul muncii pe mai mulţi ani. Este o diplomă care înseamnă performanţă în toate domeniile şi care este rezultatul unei simbioze între profesori, elevi şi părinţi", spune Cristina Branea, directoarea colegiului. Distincţia acordată de către Ministerul Educaţiei vine să confirme supremaţia Colegiului Naţional Unirea în topul celor mai bune licee din judeţul Mureş.

Concurenţă mare între licee

O bătălie dintre „unirişti" şi „papişti", adică rivalii de la Colegiul Naţional Papiu Ilarian, a fost câştigată de către Colegiul Naţional Unirea. Conform site-ului admitereliceu.ro, cea mai mare notă la examnul de admitere din acest an a fost înregistrată la „Unirea", 9.53 faţă de 8.62, cea mai mare notă de la „Papiu".

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite