Târgu-Mureş: Cod roşu de proteste în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3000 de bugetari au ieşit astăzi în stradă pentru a-şi cere drepturile. Profesori, funcţionari publici, medici, pensionari şi mămici au protestat în Piaţa Victoriei nemulţumiţi de reducerile salariale impuse de Guvern.

Ploaia nu i-a oprit pe bugetarii mureşeni să participe la mitingul organizat astăzi în centrul oraşului. Înarmaţi cu umbrele, pancarde pline de mesaje la adresa guvernanţilor, trompete, fluiere, bannere şi steaguri, oamenii au mărşăluit pe străzi scandând într-un glas „Jos Guvernul!“.

Coloana de protestatari a plecat din faţa Spitalului Clinic Judeţean Mureş la ora 10.00 şi s-a îndreptat spre centrul oraşului. Pe drum s-au alăturat şi alţi mureşeni nemulţumiţi, la rândul lor, de măsurile guvernanţilor. „Pe lângă membrii de sindicate s-au alăturat şi alte categorii, cum ar fi pensionari, şoferi şi mămici cu copii. Guvernanţii taie fără niciun fel de bun simţ din alocaţiile copiilor şi din pensiile bunicilor noştri. Sunt oameni care au vândut ţara“, a declarat Călin Cociş,  preşedintele CNSLR Frăţia Mureş. 

Oraşul a fost paralizat

Timp de câteva ore, pe parcursul mitingului, circulaţia în centrul oraşului a fost paralizată. Nicio maşină nu a putut trece de cei aproximativ 3.000 de oameni care şi-au strigat nemulţumirile în faţa prefecturii. 

Nimeni nu a lipsit de la miting. Au fost prezenţi sindicalişti din învăţământ, din Sindicatul Poliţiştilor, Sindicatul Liber al Teatrului Naţional Târgu-Mureş, Sindicatul Pensionarilor, Cartel Alfa, Sindicatul Direcţiei Judeţene de Statistică şi Sanitas. „Am lucrat 31 de ani ca şi asistentă medicală şi primesc o pensie lunară de 650 de lei. Vă puteţi închipui cât de greu este să trăieşti din aceşti bani“, a declarat Floarea Goga, pensionară.

Poliţiştii s-au alăturat şi ei protestatarilor. „Sindicatul Poliţiştilor s-a solidarizat cu alianţa bugetarilor şi protestăm şi noi din cauza diminuării salariilor. Avem oameni veniţi din tot judeţul. Salariul de bază este de 1.200 de lei, din care se va tăia un sfert. Avem copii, rate la bănci şi părinţi de întreţinut. După 28 de ani de activitate, mă aştept la mai mult respect“, a spus Gheorghe Cerghizan, preşedintele Sindicatului „Lege şi Onoare“ Mureş.

„Am un copil şi sunt mamă singură. Alocaţia este mică şi am credit ipotecar pe 30 de ani. Cei de la conducere vor să ne omoare cu zile“, a declarat Georgeta Berinţan, asistentă la Clinica ATI Târgu-Mureş.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite