Târgu-Mureş: Cât ne costă patrulele poliţiei în oraş?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii mureşeni ar mai vrea peste 200 de maşini
Poliţiştii mureşeni ar mai vrea peste 200 de maşini

90.000 lei anual costă benzina consumată de patrulele Poliţiei Târgu Mureş prin municipiu. Poliţiştii mai au însă nevoie de maşini pentru întreg judeţul, având 232 din peste 500 de autoturisme câte sunt prevăzute pentru IPJ.

Primăria Târgu Mureş va asigura şi în anul 2010 pentru echipajele de Poliţie carburanţi în valoare 7.500 lei lunar. Consiliul Local a aprobat în această după amiază asocierea la realizarea programului Siguranţa Cetăţeanului 2010, şi s-a obligat să asigure lunar 150 de bonuri valorice în cuantum de 50 RON pentru suplimentarea cotei de carburanţi pentru autoturismele din dotarea Poliţiei municipiului Târgu Mureş.

“Vom putea să acoperim cu patrule întreaga zonă a municipiului, cu patrule mixte împreună cu Poliţia Comunitară şi Jandarmerie şi aveţi asigurarea că municipiul va fi unul liniştit. Este suficientă această sumă şi având în vedere situaţia economică şi cum am gestionat sumele în 2009, noi suntem mulţumiţi”, ne-a explicat comisarul Ioan Damaschin, şeful poliţiei municipale.

De ce se dau banii?

Conform acestuia numărul infracţiunilor descoperite în flagrant este în creştere, iar la acest fapt a contribuit şi intervenţia promptă a echipajelor de patrulare, sprijinite şi în 2009 de Consiliul Local. Programul de parteneriat “Siguranţa cetăţeanului 2010” trebuie să fie un efort colectiv pentru încrederea şi transparenţa între Poliţie şi comunitate şi are ca ţinte reducerea cu 3% a timpului de reacţie la apelurile de urgenţă sau creşterea cu 3% a nivelului de încredere acordat poliţiei în sondajele de opinie. Conform acordului semnat între părţi Primăria s-a angajat să asigure iluminatul public la parametri corespunzători, implicarea serviciilor de asistenţă socială în protejarea minorilor şi a altor persoane considerate vulnerabile şi îmbunătăţirea comunicării, iar IPJ a promis eficientizarea şi intensificarea activităţii de patrulare pe teritoriul localităţii şi derularea unor campanii de informare în scop preventiv a persoanelor vulnerabile.

Probleme în judeţ

Deşi banii pentru carburanţi le sunt asiguraţi, poliţiştii mureşeni se confruntă cu lipsuri la capitolul parc auto. „Din cele 572 de autovehicule, câte are prevăzute Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş avem doar 232. Ne lipsesc mai mult de jumătate. În mediul rural de exemplu, avem 27 de secţii de poliţie fără nici o maşină în dotare”, a precizat comisar-şef Alexandru Câmpean, şeful IPJ Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite