Târgu-Mureş: Cancer în fază avansată, operat cu succes cu un aparat adus din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu ajutorul noului aparat, medicii au învins cancerul
Cu ajutorul noului aparat, medicii au învins cancerul

Aparatul foloseşte metoda hipertermiei abdominale, absoarbind resturile de tumoră din organism Un bărbat de 69 de ani, bolnav de cancer de colon, a fost operat în premieră în România, cu acest aparat.

După opt ore de intervenţie, pacientul din Mediaş se află acum în stare bună. Medicii spun însă că barbatul nu s-a vindecat de cancer, dar cu siguranţă i-a fost uşurată boala şi prelungită viaţa.  „Intervenţia a durat opt ore şi s-a încheiat la ora 18.00. Pacientul suferea de neoplast de colon, i s-a extirpat tumora, iar acum se comportă bine. Putem spune că operaţia a fost un succes. Pentru următoarele zile va rămâne sub stricta supraveghere a medicilor", a declarat Lavinia Cosma, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş.

Aparatul, folosit în premieră în România, este, practic, un aspirator al resturilor de tumoră şi celule canceroase care rămân în abdomen după o operaţie clasică. Acesta va rămâne la spitalul din Mureş o perioadă de timp, iar câţiva medici vor face cursuri de specializare pentru a putea lucra cu el

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite