Târgu-Mureş: CJ Cluj vrea să preia Aeroportul Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Cluj a propus Consiliului Judeţean Mureş asocierea în vederea administrării Aeroportului Transilvania şi a asigurării dezvoltării infrastructurii de transport aerian din regiune.

Preşedintele CJ Cluj a transmis o scrisoare colegilor săi de la Mureş în care arată că iniţiativa de a prelua pachetul majoritar de acţiuni al aeroportului de la noi este menită să dezvolte traficul aerian în regiune. „Propunem o colaborare eficientă în vederea oferirii unui pachet unitar de servicii aeronautice, care să exploateze avantajele şi, respectiv, să diminueze dezavantajele, şi asigurării dezvoltării unitare, raţionale şi eficiente a infrastructurii de transport aerian din regiune", se arată în scrisoarea transmisă de preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, colegilor săi de la Mureş.

Aeroport regional

„Dezvoltând traficul şi infrastructura aeroportuară din cele două judeţe în direcţia creării unui unic aeroport regional, va putea fi elaborată o ofertă comună de servicii aeronautice pentru judeţele Cluj şi Mureş. Modernizarea Aeroportului Transilvania, corelat cu lucrrile aflate în desfăşurare la Aeroportul Cluj-Napoca, au drept scop atragerea de noi companii aeriene, oferirea unor servicii mai eficiente şi echilibrate pentru pasagerii din această regiune şi, nu în ultimul rând, creşterea veniturilor ambelor judeţe", a mai explicat Alin Tişe.

Preşedinta CJ Mureş, Lokodi Edita, a fost destul de rezervată în declaraţii. „Nu am primit încă scrisoarea, dar ideea în sine nu mi se pare o idee rea", a spus Lokodi. De altfel, propunerea CJ Cluj va trebui discutată şi cu ceilalţi consilieri judeţeni.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite