Târgu-Mureş: Bodoni Ildikó, Îndrăgostită de muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 27 de ani Bodoni Ildikó a cucerit deja inimile iubitorilor de muzică târgumureşeni, iar vocea ei a ajuns să fie recunoscută atât pe scenă, cât şi în afara acesteia.

Cum poţi îmbina muzica country, latino, dance şi blues-ul pe aceeaşi scenă? Răspunsul la această întrebare ni-l poate da Bodoni Ildikó, care, cu vocea ei de neuitat, a reuşit să cucerească, de multe ori, publicul târgumureşean. Cântă de la vârsta de 8 ani, iar la numai 14 ani şi-a luat destinul în propriile mâini. Şi-a propus să ajungă să cânte pe cele mai mari scene, alături de artişti renumiţi din ţară şi din străinătate. De-a lungul ultimilor ani a cântat pe aceeaşi scenă cu Andra, Cristina Rus, Holograf, Accent, Peti Junior, Dupla Kávé şi mulţi alţii.

Poezii şi versuri

În timpul liber Ildikó scrie poezii. Tema preferată pare să fie dragostea, deşi, în ultimul timp este atrasă de viaţă, în general, şi de latura spirituală a omului.

A compus şi câteva versuri, fiind ajutată, îndeaproape de Hajdú Jenő.

„Pot să spun că am scris des despre dragoste, dar de un timp scriu mai mult despre viaţă. Şi când am timp liber, cânt atât de mult, încât uneori pe la miezul nopţii realizez cât de repede a trecut timpul. Într-o carieră muzicală trebuie să depui multă energie ca să reuşeşti", spune Ildikó.

Cântă la nunţi şi la diferite evenimente, unde cei prezenţi se pot delecta cu vocea ei de neuitat.

„Am cântat la mai multe evenimente şi nunţi, unde am fost invitată. Nu mă duc pentru surse băneşti, ci pentru că simt că ceea ce fac contează pentru mulţi oameni. O fac din toată inima şi cu cea mai mare plăcere, de fiecare dată.

Întotdeauna mă simt bine pe scenă şi încerc să-i fac pe cei prezenţi să cânte cu mine. Chiar dacă sunt bolnavă sau răguşită cânt live. S-a întâmplat, mai demult, ca CD-ul să se oprească şi atunci am rugat oamenii să cânte odată cu mine. Este un moment de care întotdeauna îmi amintesc cu drag.

Aplauzele, mai presus de orice

Ildikó îşi aduce aminte, cu nostalgie, de cea mai importantă zi din încă tânăra carieră muzicală.

A fost ziua, în care a urcat pe scena emisiunii Hahóta. „Cântam în faţa unei săli umplute până la refuz. Purtam o rochie de mireasă şi simţeam cum atmosfera şi fiecare cuvânt al piesei respective mă cuprinde. Mi-au dat lacrimile şi publicul a observat acest lucru. La sfârşit au aplaudat până m-am întors pe scenă. Pentru mine nu banii, ci aplauzele sunt cele mai importante", spune Ildikó.

În viitor vrea să pună bazele unei orchestre de concert şi vrea să cânte numai live.

Cea mai mare dorinţă a ei este să scoată un album şi un videoclip. Deocamdată, singurul impediment pare să fie lipsa sursei financiare.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce gen de muzică îţi place cel mai mult să cânţi?

Nu pot să spun că am un gen de muzică preferat. Poate muzica country, dar cânt şi muzică populară, latino, blues sau chiar dance. Important este ca ceea ce cânţi să vină din suflet şi să simţi fiecare cuvânt pe care-l rosteşti.

Îţi mai rămâne timp liber şi de altceva?

Nu prea am timp liber, din păcate. Lucrez ca oricine altcineva, ca să-mi pot permite un trai cât de cât decent. Sunt zile, în care nu am timp nici măcar să cânt. Ascult muzică, eventual. Atunci când am puţin timp liber, cânt foarte mult.

Profil:

Născută: 15 aprilie 1982, Cristuru Secuiesc

Studii: Liceul de Artă „Palló Imre", Odorheiu Secuiesc

Stare civilă: necăsătorită

Ce-i place?

„Îmi plac oamenii optimişti, care încearcă să zâmbească chiar şi atunci, când condiţiile de viaţă sunt grele şi oamenii sinceri, oneşti. Îmi place să ascult muzică şi să mă plimb. Nu în ultimul rând, îmi place să fie ordine, pe toate planurile, în jurul meu."

Ce nu-i place?

„Nu-mi place agresivitatea, oamenii mincinoşi sau ipocriţi. Nu-mi plac cei care sunt încrezuţi, îngâmfaţi, care uită să zâmbească şi să spună, măcar din când în când, o vorbă bună. Nu-mi plac oamenii, care se cred mai presus de toţi şi care se uită cu lipsă de respect la alţii."

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite