Târgu-Mureş: Bijuterii, accesorii şi lenjerie intimă, cadouri perfecte de Moş Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bijuteriile s-au vândut cel mai bine de Moş Nicolae
Bijuteriile s-au vândut cel mai bine de Moş Nicolae

Mureşenii au intrat în febra cumpărăturilor pentru sărbători. Deşi este an de criză, cu reduceri salariale şi bani mai puţini, mureşenii nu renunţă la tradiţia celor doi „moşi" din luna decembrie.

Sărbătoarea lui Moş Nicolae i-a pus pe jar pe mureşeni. Atât pe comercianţi, cât şi pe cumpărători. Sărbătoarea nu poate trece fără ca cei dragi să primească un cadou, oricât ar fi de mic. Dacă pe cei mici, câteva dulciuri sau o jucărie îi mulţumeşte, cei mari au pretenţii ridicate. „Am cumpărat o bijuterie soţiei mele, un inel destul de scump. Acesta o să fie cadoul ei şi de Moş Nicolae şi de Moş Crăciun", spune un mureşean care şi-a păstrat anonimatul pentru a nu-i strica surpriza soţiei.

 De altfel, bijuteriile sunt printre preferinţele cumpărătorilor, chiar dacă nu sunt inele sau brăţări cu diamante. „Cel mai bine vindem argintul sau ceasurile. Oricum, e o diferenţă faţă de anul trecut, când vânzările în această perioadă erau cam cu 50 la sută mai mari", spune Daniela Muntean, administrator la un magazin de bijuterii.

Lenjeria roşie se vinde cel mai bine

O altă tendinţă din acest an este lenjeria intimă. „Deocamdată asta se vinde cel mai bine de Moş Nicolae. Lenjeria intimă, curele, eşarfe, cadouri mai mici. Urmează ca de Moş Crăciun să se cumpere şi produse mai mari, cum ar fi paltoane sau geci", spune Alin Florea, vânzător la un magazin din centru.

De altfel, comercianţii au intuit preferinţa mureşenilor. „Avem reduceri la lenjeria intimă cu până la 70 la sută şi avem mulţi clienţi. În această perioadă, lenjeria se vinde cel mai bine, în special cea de culoare", spune şi Emilia, o altă vânzătoare.

Cine nu-i cuminte primeşte doar nuia

Legenda spune că micuţii care nu au fost cuminţi primesc în dar o nuieluşă de Moş Nicolae. Totuşi, a devenit tradiţie ca orice cadou adus în ghete să fie îsoţit de nuieluşă. Împodobite cu steluţe sau beteală, acestea nu sunt deloc ieftine. Comercianţii ambulanţi le vindeau astăzi cu doi sau trei lei, însă e posibil ca până luni preţul lor să scadă.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite