Târgu-Mureş: Bianca Zaharia este Olimpică naţională la Economie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experienţa anilor de facultate şi a activităţii de voluntariat în cadrul unei organizaţii studenţeşti au dus-o pe podiumul Olimpiadei Naţionale a Studenţilor Economişti.

După ce a terminat matematică - fizică în liceu, Bianca a ales să urmeze un alt domeniu în facultate, mai exact economia comerţului, turismului şi serviciilor. „Am venit în Târgu-Mureş pentru facultate. Mi-am dorit să schimb puţin domeniul şi oraşul. În anul I, am făcut cunoştinţă cu un membru AIESEC, care mi-a povestit despre multitudinea de activităţi care erau organizate în cadrul asociaţiei. Aşa se face că am ajuns şi eu să fac parte din acel grup. Pe parcurs a început să îmi placă tot mai mult activitatea de voluntar. Am avut ocazia să conduc echipe, să mă dezvolt atât profesional, cât şi personal, să organizez conferinţe şi să îmi îmbunătăţesc abilităţile de a vorbi în public. În cei trei ani de voluntariat, am îndeplinit şi funcţia de vicepreşedinte al departamentului de resurse umane. Aşa am descoperit că am o înclinaţie spre acest domeniu", spune Bianca.

Activitatea de voluntariat şi cunoştinţele dobândite în anii de facultate i-au oferit Biancăi experienţa necesară pentru a participa la Olimpiada Naţională a Studenţilor Economişti. „Am participat la secţiunea Management a olimpiadei care a avut loc la Galaţi. Ne-am pregătit mult lucrarea, pe care am prezentat-o. A fost un efort de mai multe săptămâni. Împreună cu profesorii care s-au implicat în realizarea lucrării, am gândit o strategie eficientă de a diversifica specializările existente la Universitatea Petru Maior. Studiasem tipuri de strategii la universitate şi am dorit ca, împreună cu surioara mea, să aprofundăm subiectul prin realizarea unui studiu de caz", mai spune tânăra studentă. Din circa 50 de lucrări înscrise în concurs, lucrarea Biancăi a fost desemnată căştigătoare a marelui premiu „Virgil Madgearu", oferit de către Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, organizatorii olimpiadei.

Hotărâtă să câştige

„În timpul susţinerii lucrării am fost foarte concentrată. Eram conştientă de faptul că emoţiile nu ar fi dus la nici un rezultat. Sunt bucuroasă că am reuşit să evidenţiez exact ceea ce am urmărit prin această lucrare. Juriul a apreciat caracterul de noutate şi aplicabilitate al cercetării ştiinţifice realizate", mărturiseşte Bianca. Cu ocazia olimpiadei, tânara mureşeancă a avut parte şi de excursii oferite de organizatori. „Am vizitat oraşul Galaţi. Partea interesantă a fost o excursie cu vaporul pe Dunăre. A fost prima dată în viaţa mea când am urcat pe un vapor. Cu acea ocazie am văzut şi portul din Galaţi, despre care mai învăţasem în generală, la geografie", încheie aceasta.

Întrebări şi răspunsuri:

În ce domeniu vei alege să faci carieră?

Îmi doresc să fiu manager pe resurse umane. Este un domeniu care a luat avânt pe piaţa românească în ultimii ani. Firmele din ţară au început să realizeze importanţa serviciilor profesionale de recrutare şi selecţie oferite de către firme specializate. Unul dintre motivele vehiculate este timpul pe care trebuie să îl aloci atunci, când angajezi oameni. 

Ce hobby-uri ai?

Îmi place foarte mult să fac mişcare. Practic tenisul de masă şi fac jogging în serile răcoroase. Totodată, ador animalele, în special căţeii. Îmi place să mă plimb cu ei în parc atunci când e soare şi frumos. Când am puţin timp liber, dansez. Mă relaxează şi mă deconectează. Visul meu este să scriu o carte despre resurse umane. 

Ce-i place:

Îmi place să citesc multe cărţi. Mă atrag foarte mult cele de specialitate, în domeniul managementului. Îmi place să mă implic în cât mai multe activităţi. Îmi place viaţa, aşa cum e ea, cu bune şi cu rele. Îmi place foarte mult să călătoresc. Dacă aş avea ocazia aş vizita Parisul. Este un oraş romantic şi, în acelaşi timp, plin de istorie. Îmi place marea, în special răsăritul.

Ce nu-i place:

Nu îmi place deloc să pierd timpul. Nu îmi place superficialitatea, pentru că mă deranjează lucrurile care nu sunt duse până la capăt. Nu îmi plac oamenii care renunţă fără să încerce. Nu îmi place iarna pentru că e frig mai tot timpul. Nu îmi place efectul de turmă. Este chiar amuzant să vezi pe cineva care impune un stil peste noapte şi pe toţi ceilalţi urmându-l orbeşte.    

Profil:

Născută: 10 iunie 1988, Reghin

Studii: Universitatea Petru Maior, ECTS

Familie: Necăsătorită

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite