Târgu-Mureş:Bani pentru trusouri şi prima naştere doar până la finele lunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii cu nou-născuţi îşi mai pot revendica drepturile reprezentând valoarea necesară pentru cumpărarea trusoului pentru copilul nou-născut, în valoare de 150 de lei şi, respectiv, a alocaţiei pentru copii (prima de naştere), în valoare de 230 de lei, până cel târziu la data de 31 August, urmând ca din luna septembrie să nu mai fie acordate.

Măsura face parte din şirul de decizii luate de guvernanţi pentru restabilirea echilibrului bugetar şi loveşte în persoanele care urmează să fie părinţi după luna septembrie. „Coroborată cu scăderea salariilor şi creşterea TVA-ului, măsura este descurajantă pentru cei care doresc să fie părinţi. Din punctul de vedere al asistenţei sociale, clar, această măsură e un pas înapoi. Le recomand celor care intenţionează să fie mame sau taţi să mănânce mai puţin, să se îmbrace mai prost şi să muncească mult, pentru că altfel nu au cum să se descurce în ziua de azi”, ne-a declarat Szabo Bela, tatăl unui băieţel de câteva luni. Dosarele pentru obţinerea ajutorului de la Stat trebuie depuse la sediul Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Mureş (AJPS n.r.).

La nivelul întregului judeţ, pe luna iulie, au fost depuse 962 de dosare pentru trusouri şi alte 262 pentru alocaţia de „primă naştere”. Dosarele trebuie să conţină următoarele acte: cerere tip (care include declaraţii pe propria răspundere ale persoanelor care semnează cererea că nu au solicitat acest drept în altă localitate n.r.), copie după certificatul de naştere al copilului, copie după actul de identitate al părintelui sau al reprezentantului legal, copie după actul de identitate al celuilalt părinte şi copie după actul care dovedeşte calitatea de împuternicit sau reprezentatul legal la copilului.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite