Târgu-Mureş: Bani falşi,înrămaţi într-un magazin pentru a avertiza clienţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă ne putem lăuda că bancnotele româneşti sunt cel mai greu de contrafăcut, banii falşi îşi fac din nou apariţia pe piaţă.

După ce s-au trezit cu bani falşi în casă, vânzătoarele unui magazin din cartierul 22 Decembrie au decis să înrămeze bancnota contrafăcută de 100 de lei, pentru a putea fi atent studiată de toţi clienţii. „Erau foarte mulţi clienţi, seara, în magazin şi efectiv n-am observat că bancnota era falsă. La ora închiderii, am numărat banii pentru a face monetarul, iar şefa mea a văzut că bancnota respectivă nu semăna cu celelalte. Când ne-am uitat mai atent, am văzut că hârtia nu era la fel ca a unei bancnote reale, părea parcă trasă la xerox. Am expus bancnota în magazin, tocmai pentru ca toţi clienţii să o vadă şi să se fie atenţi la banii care le trec prin mână", spune supărată femeia, care a fost nevoită să acopere paguba din salariul propriu.

Cum depistăm bancnotele false?

Poliţiştii recomandă mureşenilor să fie atenţi la textura banilor pe care îi primesc, iar dacă au bănuieli că aceştia ar fi falşi, să anunţe de urgenţă autorităţile. „O bancnotă falsă se simte de obicei la prima atingere, pentru că falsurile descoperite până acum de către poliţişti sunt grosolan făcute, adică sunt chiar şi copii xerox. Recomandăm cetăţenilor ca, în cazul în care au suspiciuni cu privire la autenticitatea bancnotei, să încerce chiar să o rupă la un colţ pentru că se ştie că banii adevăraţi sunt făcuţi pe suport din plastic, deci rezistă la rupere", a precizat comisarul Tiberiu Comşa, din cadrul IPJ Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite