Târgu-Mureş: Avem speranţe de apă caldă şi căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De 24 de ore nu mai curge apă caldă la 8 mii de apartamente din Tg. Mureş
De 24 de ore nu mai curge apă caldă la 8 mii de apartamente din Tg. Mureş

Consilierii locali au fost convocaţi, aseară,  într-o şedinţă extraordinară pentru a încerca să găsească o soluţie în legătură cu situaţia celor opt mii de apartamente din oraş care au rămas, de ieri, fără apă caldă şi căldură

Consilierii locali au fost convocaţi, aseară,  într-o şedinţă extraordinară pentru a încerca să găsească o soluţie în legătură cu situaţia celor opt mii de apartamente din oraş care au rămas, de ieri, fără apă caldă şi căldură. Azi dimineaţă a fost convocată o nouă întâlnire, de această dată şi cu reprezentanţii  E.on Gaz şi cei ai Energomur, pentru a discuta o nouă reeşalonare a datoriilor şi reluarea furnizării de gaz.

E.on Gaz a sistat furnizarea gazului către peste 20.000 de localnici, deşi mare parte dintre ei sunt cu datoriile la zi. Restanţa către furnizorul de gaz este de 5,2 milioane de lei, mare parte din sumă fiind datorată de Primărie care nu a plătit utilităţile pentru instituţiile din subordine.

Mureşenii sunt foarte contrariaţi de situaţia în care au ajuns, cu atât mai mult cu cât, din 2008, debranşarea de la sistemul centraizat de apă caldă şi căldură sunt ilegale. „Eu de când mă ştiu, când luam salariul mergeam şi plăteam datoriile la asociaţie. N-am întârziat niciodată în viaţa mea. Iar acum stau fără apă caldă şi căldură", s-a plâns Elena Macovei, locatară în cartierul Tudor.  

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite