Târgu-Mureş: Autospeciale noi la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 39 de autospeciale şi punctul mobil de comandă şi control, care au intrat în dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din cele şase judeţe ale Regiunii VII Centru, au fost prezentate astăzi la Târgu-Mureş.

Cele mai multe autospeciale au revenit judeţului nostru, care se poate lăuda şi cu un centru mobil de comnadă primit prin intermediul aceluiaşi program. „Am primit patru autospeciale de capacitate medie, cu 2000 de litri de apă, 120 de litri de spumogen, echipamente de descarcerare şi prim ajutor, o autospecială cu o capacitate de 5.000 de litri de apă, 200 litri de spumogen şi echipamentele de descracerare şi prim ajutor şi o autospecială de cercetare nucleară, chimică, biologică şi radiologică, care va fi funcţională din luna iunie. Tot aici funcţionează punctul mobil de comandă, unic pe Regiune, ale cărui ecipamente au fost configurate la STS Bucureşti, în cadrul unui sistem naţional de comunicaţii“, a precizat maiorul Damian Mihai, şef Serviciu Logistică din cadrul ISU „Horea“ Mureş.

Timp de intervenţie redus

Potrivit reprezentanţilor ISU „Horea“ Mureş, principalul avantaj al noilor acestor îl reprezintă reducerea timpului de intervenţie. „Prin punerea în funcţiune a noilor autospeciale, timpul mediu de răspuns al unităţilor  mobile de intervenţie la locul accidentelor se reduce aproape la jumătate, respectiv de la 48 la 27 de minute în zonele rurale, iar în cele urbane de la 25 la 13 minute“, a precizat Lokodi Edita, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.
Pentru că s-au făcut economii atunci când s-au organizat licitaţiile pentru autospeciale, ISU „Horea“ se pregăteşte acum de noi achiziţii. „Se preconizează ca la nivelul judeţului să luăm încă patru ambulanţe de prim ajutor, o autospecială cu apă şi spumă şi încă una cu capacitate mărită de trecere, folosită în cazul intervenţiilor pe teren accidentat sau muntos“, a mai spus maiorul Damian Mihai. Valoarea totală a proiectului prin care au fost achiziţionate cele 39 de autospeciale este de 42.655.604 lei cu TVA, iar 98% din aceşti bani reprezintă fonduri nerambursabile.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite