Târgu-Mureş: Aur, pentru 50 de ani de căsătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de cupluri care şi-au unit destinele în urmă cu 50 de ani s-au înscrie deja la „Nunta de aur“.  Înscrierile se fac până în 23 aprilie.

Soţii Popşor au spus „da“ în faţa lui Dumnezeu şi a ofiţerului de stare civilă în urmă cu jumătate de secol. Se iubesc şi acum ca în prima zi, iar pe 28 mai, atunci când este şi ziua de naştere a Vioricăi Popşor, abia aşteaptă să petreacă alături de alţi îndrăgostiţi de vârsta lor. „Mă bucur că după atâţia ani suntem sănătoşi, că avem doi copii mari, aşezaţi la  casele lor şi nepoţi frumoşi. Este foarte important să existe înţelegere, unitate. Dacă acestea există, treci altfel peste obstacolele pe care viaţa ţi le pune în cale“, spune Viorica.

Amintiri din tinereţe

Ion şi Viorica Popşor au acum 76, respectiv, 69 de ani. Povestea lor de dragoste a început în 1948, când Viorica avea doar 17 ani. „El a venit la noi în vizită. După cum se obişnuieşte la noi, mama l-a invitat la masă, deşi eu o rugasem să nu o facă. Îmi amintesc şi acum cum am fugit de acasă prin grădină. Aveam doar 17 ani pe atunci. După două săptămâni ne-am văzut din nou, acasă la o verişoară. În drum spre casă, m-a strâns tare în braţe şi m-a sărutat pentru prima oară. A fost o chestiune de câteva luni până ne-am căsătorit. Este o amintire vie şi frumoasă“, povesteşte Viorica.   
Ioan şi Viorica Popşor vor împlini cei 50 de ani de căsătorie în luna septembrie. „Până atunci mai e ceva timp şi nu am făcut un plan special. Dat fiind faptul că în data de 28 mai este şi ziua mea de naştere, mi-am spus că o ieşire în oraş ne-ar prinde bine. Mai ales că vor fi acolo şi alte cupluri de vârsta noastră“, încheie Viorica.
Nunta de aur se va ţine, ca şi anul trecut, la Casa de Cultura „Mihai Eminescu“. Cuplurile vor avea ocazia să îşi reînnoiască jurămintele făcute cu jumătate de secol în urmă şi vor primi din partea municipalităţii flori şi diplome. Festivitatea va fi stropită din plin cu şampanie.

Înscrieri până în 23 aprilie

Nunta de Aur va fi avea loc în cadrul celei de-a XIV-a ediţie a Zilelor Târgumureşene care se va desfăşura în perioada 24-30 mai. Cei care doresc să se înscrie o mai pot face până la data de 23 aprilie, participarea fiind gratuită. Dosarul cu actele necesare (copie xerox după actele de identitate şi o copie după certificatul de căsătorie) se depun la Primărie. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite