Târgu-Mureş: Au rezistat împreună cinci decenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

59 de cupluri mureşene care şi-au unit destinele în urmă cu 50 de ani au  sărbătorit  „Nunta de aur“. „Mirii“ au spus într-un glas că se iubesc la fel de mult ca-n prima zi şi că într-o căsnicie, respectul este foarte important.

Festivitatea a avut loc la Casa de Cultură Mihai Eminescu din Târgu-Mureş. Sărbătoriţii au avut ocazia să-şi reînnoiască jurămintele făcute în urmă cu jumătate de secol. Sărbătoriţii au primit, din partea municipalităţii, buchete de flori, diplome, tort şi şampanie.

Cu lacrimi de bucurie în ochi, soţii Olaru, ambii profesori de meserie, au povestit cum s-au cunoscut. Cei doi au spus „da“ în faţa lui Dumnezeu şi a ofiţerului de stare civilă în 1960, după cinci ani de prietenie. Au doi copii mari, o fată şi un băiat, care le sunt aproape şi le aduc bucurie în viaţă. Elena şi Ioan Olaru au acum 73 de ani şi se iubesc şi la fel ca în prima zi.
„Am făcut nunta de aur la restaurantul Maris, în data de 9 ianuarie. Am avut 50 de invitaţi. Ne-au fost alături rudele şi prietenii. Am primit şi verighete de aur care ne plac foarte mult. Secretul unei căsnicii fericite este respectul reciproc şi o iubire necondiţionată“, spune Elena Olaru.

Iubire ca-n poveşti

Ana şi Petre Rus au acum 69, respectiv 70 de ani. S-au cunoscut tot în urmă cu jumătate de secol. „Am curtat-o timp de un an şi jumătate. S-au ros pingelele la pantofi de câte drumuri am făcut. Îi ofeream cadouri şi flori, numai ca să mă primească“, spune, amuzat, Petre.

Cei doi au împlinit 50 de ani de căsnicie în luna februarie a acestui an. „Am făcut nuntă cu mulţi invitaţi la restaurantul Trandafirul.
Am făcut nuntă chiar şi la biserică, cu tot alaiul. Fiind în luna februarie, a fost o zi ca în basme. Când am ieşit din biserică a început să ningă din belşug şi toţi invitaţii au fost acoperiţi de zăpadă. Parcă erau îngeri. Avem trei fete mari, dintre care una ne-a făcut, de curând, bunici. Ne simţim foarte bine în calitate de bunici. Este un sentiment unic”
, spune Ana. 

Vor sărbători în septembrie

Povestea de dragoste a lui Ioan şi Viorica Popşor început în 1948, când Viorica avea doar 17 ani. „Ne-am căsătorit după doar câteva luni după ce ne-am cunoscut. Este o amintire vie şi frumoasă“, povesteşte Viorica. Cei doi vor împlini cei 50 de ani de căsătorie în luna septembrie. „Până atunci mai e ceva timp şi nu am făcut un plan special. Astăzi am sărbătorit şi ziua mea de naştere drept pentru care această petrecere alături de alte cupluri ne-a prins foarte bine“, a mărturisit Viorica.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite