Târgu-Mureş: Atenţie cui daţi datele fimei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avertizarea reprezentanţilor Finanţelor mureşene vin ca urmare a numeroaselor sesizări telefonice primite de la contribuabili, persoane fizice şi juridice, care s-au plâns că au primit e-mailuri în care li se solicitau date privind conturile bancare.

Prin aceste mesaje, destinatarii erau înşiinţaţi că trebuie să li se ramburseze o parte din impozitul plătit la stat, iar pentru asta li se solicita completarea unui formular în care li se cereau datele personale şi date depre conturile sau, după caz, cardurile bancare.

Pentru mai multă credibilitate, unele dintre e-mailurile trimise la adresa unor instituţii sau societăţi comerciale  purtau chiar antetul Ministerului de Finanţe sau al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. „Este vorba, de fapt, despre o capcană, iar dacă aceste persoane muşcă, li se sustrag anumite sume de bani din conturi. Noi am făcut sesizări în acest sens şi din fericire, din câte ştiu eu, nimeni nu a fost păgubit. Cu toate acestea, am primit peste 50 de sesizări cu privire la primirea unor e-mail-uri privind unele rambursări de impozit", Dénes Irén, director executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Mureş.

În urma unei investigaţii făcute de către reprezentanţii Ministerului de Finanţe, s-a constatat ca IP-ul computerului de pe care s-au trimis e-mailurile nu face nu aparţine ministerului, fiind vorba, deci, despre atacuri informatice de tip phishing.

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Mureş îi avertizează pe cei care primesc astfel de e-mailuri să nu divulge informaţii personale despre conturile şi cardurile bancare.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite