Târgu-Mureş: Asociaţia Pro Biciclo Urbo promovează cicloturismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci biciclişti mureşeni au plecat, în această dimineaţă, într-o excursie de o zi pe meleagurile mureşene. Iniţiativa organizării excursiei le aparţine reprezentanţilor Asociaţiei Pro Biciclo Urbo din Târgu-Mureş, care şi-au propus să ajungă, cu bicicleta, în cât mai multe sate, să escaladeze munţi, dealuri şi să admire cele mai importante atracţii turistice din judeţ şi nu numai.

Reprezentanţii Pro Biciclo Urbo organizează, anual, mai multe evenimente de acest gen, la care oricine este binevenit. „Oricine poate participa la această excursie. De obicei vin cu noi 8-10 persoane. Din păcate, de data aceasta avertizările meteorologice i-au făcut pe mulţi să renunţe la această excursie. Nu este un drum greu şi estimăm că putem să parcurgem această distanţă în şase ore efectiv, iar cu pauzele de odihnă în 8-9 ore. Este o excursie cicloturistică, deci vom admira şi atracţiile turistice din zonă", a declarat reprezentantul Asociaţiei Pro Biciclo Urbo, Kulcsár Béla.

O excursie de vis

În cursul acestei zile bicicliştii mureşeni vor parcurge o distanţă de 88 de kilometri, pe traseul: Târgu-Mureş, Budiul Mic, Crăciuneşti, Ungheni, Cerghid, Căpâlna de Sus, Bălăuşeri, Acăţari, Păsăreni, Corunca şi înapoi în Târgu-Mureş. „Ne place să circulăm cu bicicleta. Ne place sportul, mişcarea şi natura. Sperăm ca şi săptămâna viitoare să luăm parte la o astfel de excursie. Desigur, ne-ar ajuta foarte mult pistele pentru biciclişti. Avem, deja, doi kilometri de pistă, dar aşteptăm şi realizarea celorlalte 38 de kilometri, care ni s-a promis de către autorităţile locale", a declarat Nemes István, membru al Asociaţiei Pro Biciclo Urbo din Târgu-Mureş. În data de 19 septembrie Asociaţia Pro Biciclo Urbo va organiza un eveniment de amploare, şi anume a şaptea ediţie a concursului de maraton cross-country cu bicicleta. Taxa de participare, achitată până în data de 12 septembrie, este de 35 de lei. Concurenţii se pot înscrie şi în data de 19 septembrie, la faţa locului, respectiv la Platoul Corneşti, taxa de înscriere crescând, însă, până la suma de 55 de lei. Participanţii vor primi tricouri, diplome, gulaş, bere şi suc.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite