Târgu-Mureş: Aparat performant de ventilaţie pentru bebeluşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparatul va ajuta la recuperarea bebeluşilor născuţi prematur
Aparatul va ajuta la recuperarea bebeluşilor născuţi prematur

Aparatul a costat 25.000 de euro şi va fi folosit în special pentru a-i ajuta pe micuţii născuţi înainte de termen.

Deşi cei născuţi prematur fac cel mai des complicaţii la nivelul aparatului respirator, noul aparat de ventilaţie va fi folosit pentru toţi bebeluşii care au nevoie de el. „Să nu uităm că la Târgu-Mureş este singurul centru din ţară unde se tratează deficienţe cardiace la nou-născuţi. Din acest punct de vedere, avem nevoie de acest aparat mai ales că numărul pacienţilor este mare. Săptămâna trecută s-a făcut instruirea personalului medical pentru a putea folosi acest aparat, iar de astăzi sperăm să reducem rata mortalităţii la copiii născuţi prematur", a declarat dr. Manuela Cucerea, şefa secţiei de Neonatologie.

13% dintre copii se nasc prematur

Anual, la Târgu-Mureş se nasc aproximativ 2.500 de copii. 13 la sută dintre ei vin pe lume înainte de termen şi suferă de diferite complicaţii. „Acest aparat este ceea ce ne lipsea pentru că este alt tip de ventilaţie decât cea standard. Sperăm să reducem rata mortalităţii care, şi aşa, la Târgu-Mureş este destul de mică şi să devenim cel mai bun spital din ţară, la acest nivel", a mai declarat dr. Manuela Cucerea.

Noul aparat de ventilaţie de frecvenţă înaltă a fost primit de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş în cadrul campaniei „Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri", campanie iniţiată de un cunoscut producător de produse cosmetice. Aparatul de ventilaţie a costat 25.000 de euro.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite