Târgu-Mureş: Antichităţi inedite, expuse de colecţionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Mihai Domsa nu şi-a uitat marea pasiune şi a fost prezent la târg în culorile echipei favorite
Târgu-Mureş: Mihai Domsa nu şi-a uitat marea pasiune şi a fost prezent la târg în culorile echipei favorite

90 de colecţionari din România, Austria, Germania, Ungaria şi Republica Moldova, au poposit, pentru o zi, la Târgu-Mureş, la Târgul Internaţional al Colecţionarilor, unde şi-au prezentat cele mai interesante articole şi piese din colecţiile personale.

Mureşenii au avut parte de o veritabilă expoziţie de muzeu: de la cartele telefonice la insigne vechi, scrisori şi vederi, încă de dinainte de Primul Război Mondial, timbre, ceasuri antice în valoare de peste 1.000 de euro, până la numismatică românească şi internaţională.

Colecţionarul... stadioanelor

Unul din punctele de atracţie ale Târgului a fost Mihai Domşa (50 de ani), cunoscut peste tot în ţară ca liderul galeriei CFR-ului din Cluj. El este nelipsit de la meciurile favoriţilor, dar şi de la târgurile colecţionarilor. „Colecţionez de când mă ştiu şi ca să vă daţi seama de acest lucru, la vârsta de patru ani, apăream cu poză în revista Filatelia. În ceea ce mă priveşte, sunt un colecţionar de subiecte, nu de obiecte, pentru că mă interesează să respect temele colecţiilor mele. Mă pasionează piesele ce ţin de munte, sporturi de munte. În plus, geolog fiind, sunt atras de piesele de geologie şi paleontologie. Fiind clujean, deţin şi o colecţie specializată pe Cluj şi fiind cfr-ist, colecţionez orice ţine de clubul meu", ne-a declarat Domşa.

În condiţiile în care colecţia sa este „incomensurabilă", după spusele bărbatului, el a fost prezent la Târgu-Mureş cu o mică parte din aceasta. Îmbrăcat în tricoul CFR-ului, acesta a subliniat că nu putea aduce la Târg decât o mică parte din colecţia sa. „Ca să vă faceţi o idee, deţin peste 150 de mii de cartele telefonice, peste 40 de mii de vederi de dinainte de 1945 şi peste 100 de mii de vederi de după acel an. Şi asta e doar o parte din colecţie", a adăugat Mihai Domşa.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite