Târgu-Mureş: Amenzile, contestate în instanţă de zeci de firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesele vor fi mai scurte
Procesele vor fi mai scurte

Amenzile aplicate de reprezentanţii instituţiilor de stat sunt plătite după bunul plac al al celor care le primesc. O mare parte dintre sancţiuni, procese verbale sau avertismente sunt contestate în instanţă, iar procesele tărăgănează luni întregi.

De la începutul anului, comisarii Gărzii Financiare au acordat 4.000 de sancţiuni, dintre care 139 au fost contestate în instanţă. entru 28 dintre ele s-a dat verdict favorabil reclamanţilor. Astfel, din suma de  6.045.537 de lei care ar fi trebuit încasată, s-a încasat doar 1.305.000 lei.

Situaţia nu e mai bună nici la Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş. De la începutul anului şi până în luna octombrie, ITM a fost parte în 304 procese civile, procese care s-au adunat şi din anii precedenţi. Anul acesta 82 de procese verbale au fost contestate, care ar fi adunat în vistieria statului 627.500 de lei. Cel mai rău stau cei de la Protecţia Consumatorului. Majoritatea celor sancţionaţi de către comisarii de la OJPC contestă amenda în instanţă. De la începutul anului şi până pe 1 noiembrie, la OJPC Mureş au fost înregistrate peste 180 de reclamaţii. Multe dintre ele sunt depuse în grup aşa că numărul reclamanţilor este aproape dublu.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite