Târgu-Mureş: Aeroportul Transilvania se poate extinde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procedura de expropriere este aproape de a fi finalizată. Conducerea aeroportului vrea ca, în viitorul apropiat, să realizeze o zonă cargo, acces la calea ferată şi un businesscenter

Suprafaţa necesară pentru extinderea pistei de decolare-aterizare de la Aeroportul Transilvania, din Târgu-Mureş, a fost achiziţionată. „În acest moment, avem achiziţionată o suprafaţă de 42 de hectare de teren, suficientă pentru extinderea pistei", a declarat Ştefan Petru Runcan, directorul Aeroportului.

Ambiţiile conducerii Aeroportului şi ale Consiliului Judeţean sunt, însă, mai mari. „Noi avem în vedere şi alte proiecte în legătură cu extinderea şi modernizarea aeroportului. Vrem să realizăm o zonă cargo, o platformă multimodală şi un businesscenter. De asemenea, vrem să avem ieşiri directe la calea ferată şi la autostradă. Sunt proiecte ale Consiliului Judeţean, cu finanţare europeană", a mai spus Runcan.

În acest sens, acţiunea de exproprieri va continua, Consiliul Judeţean având în plan achiziţionarea unei suprafeţe totale de 78 de hectare de teren. O mare parte din contractele cu proprietarii de terenuri din împrejurimi sunt deja în instanţă şi pe cale de achiziţionare.„S-a schimbat, oarecum, procedura, în sensul în care nu se mai fac oferte directe către proprietar ci se trec aceste dosare prin instanţă, pentru a nu avea alte neplăceri, mai târziu", a mai spus Runcan. „Suma alocată pentru exproprieri, pentru anul 2010, a fost de 12.297.486 lei, din care au fost utilizaţi, până în prezent, 9.441.545 lei", a preciaz Lokodi Edit Emöke, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.       

Fonduri pentru investiţii

Şi în anul 2011, Consiliul Judeţean va aloca sume importante pentru Aeroportul Transilvania. Numai pentru reparaţii s-a aprobat, deja, în ultima şedinţă, suma de 922.000 de lei, dintre care 850.000 de lei pentru execuţia reparaţiilor de dale izolate la pistă, pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. 2.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru balize şi pentru blocul militar, 20.000 de lei pentru înlocuirea învelitoarelor şi jgheaburilor de la secţiunea VIP sosiri şi 50.000 de lei pentru o copertină la faţada sudică a aerogării. Instituţia a prevăzut fonduri şi pentru investiţii. Astfel, aeroportul va primi suma de 2.758.000 de lei, dintre care 1.351.000 de la bugetul judeţului

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite