Târgu-Mureş: A lăsat 14 copii fără niciun sprijin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gicu Severin, bărbatul de 59 de ani care s-a aruncat ieri de la etajul al II-lea al Clinicii Chirurgie II a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, a lăsat în urmă 14 copii, dintre care cel mai mic de doar 1 an şi 4 luni.

Familia bărbatului este disperată. Gicu era singurul care aducea bani în casă, iar acum nu au cu ce îl îngroape. 

Bărbatul era bolnav de TBC, de anul trecut, şi a fost internat de mai multe ori. Din cauza durerilor, marţi seara, Gicu a început să se dea cu capul de pereţi, iar la un moment dat s-a lovit singur cu un topor în cap. Aşa a ajuns în spital. „Am chemat salvarea  şi l-au internat. Am fost la el, era liniştit, nu mi-am imaginat că poate face aşa ceva", spune Lidia, fiica de 17 ani a bărbatului. Ieri dimineaţă, Gicu nu a mai suportat durerile şi s-a aruncat de la fereastra toaletei de la etajul doi al spitalului.

Fără bani de înmormântare

Copiii se gândesc acum cu groază că nu vor avea cu ce să-şi înmormânteze tatăl. „Doar şase dintre noi avem alocaţii, iar venitul nostru total este de 2.400 de lei. Nici nu avem cu ce să îl înmormântăm", s-a mai plâns fiica bărbatului.

Îi ajută Primăria

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Mureş au decis să îi sprijine financiar pe cei 14 copii. „Familia trebuie să facă o cerere prin care să solicite ajutor de înmormântare, iar municipalitatea îi va asigura bărbatului gratuit un loc de veci în cimitirul Remetea. Vom face o anchetă socială şi dacă rezultă că familia nu are venituri suficiente, li se va asigura şi sicriul gratuit", a precizat Mircea Moldovan, şef Serviciu Administraţia Cetăţii din carul Primăriei Târgu-Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite