Târgu-Mureş: 10 maşini incendiate într-o parcare din Tudor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiatorul a dat foc unui autoturism, însă flăcările s-au extins rapid la încă nouă maşini din parcare.

Clipe de groază în cartierul Tudor, unde azi dimineaţă, în jurul orei 5.30, zece autoturisme din parcarea unui bloc au fost cuprinse de flăcări. Incendiul ameninţa să se extindă şi la alte maşini, însă pompierii au reuşit să potolească vâlvătaia la timp. „Soţia mea a auzit dimineaţă o bubuitură şi a alertat imediat vecinii să meargă să îşi scoată maşinile de acolo că e foc", a spus Simion Blaga, un locatar din zonă.  

Mână criminală

După primele cercetări făcute de pompieri, se pare că focul a fost pus intenţionat. Incendiatorul a dat foc primei maşini şi a spart intenţionat şi rezervorul, să fie sigur că flăcările se extind conduse de benzina scursă din el. „Focul a fost pus intenţionat şi s-a extins de la o maşină la celelalte. În total, zece maşini au fost afectate de flăcări, mai mult sau mai puţin", a conchis sublocotenent Liviu Danciu, purtător de cuvânt la ISU Mureş.

 

Proprietarii rămân cu paguba

Şi vecinii sunt de părere că cineva a dat foc intenţionat. Nimeni nu a văzut vreo persoană suspectă în zonă, însă locatarii susţin că sub maşina de la care a pornit focul a fost găsit un recipient de vopsea de la care este posibil să fi pornit incendiul. „Maşinile alea stăteau acolo de peste un an şi ocupau locurile de parcare. Cred că s-a enervat cineva", mai spune spune Simion Blaga, un locatar din zonă.

Mai grav este faptul că proprietarii maşinilor respective vor nu vor fi despăgibiţi. „M-am trezit dimineaţă şi am văzut maşina mea cum arde. Nu ştiu ce o să mă fac că nu am decât asigurare obligatorie ", a declarat una dintre proprietare a cărei maşină a fost afectată de flăcări.

După cum spun pompierii, majoritatea autoturismelor nu aveau asigurare casco sau altă asigurare în afara celei obligatorii, iar două din ele nu sunt nici măcar înmatriculate. „O echipă a fost desemnată să determine cauzele incendiului şi vă pot spune doar că a fost un incendiu provocat intenţionat", a mai declarat sublocotenent Liviu Danciu de la ISU Mureş. Raportul urmează să fie transmis şi Poliţiei care va demara, la rândul ei, o anchetă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite