Târgu-Mureş: Voluntariat pentru dezvoltarea Târnăveniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platformele de la combinatul Bicapa incluse în programul de dezvoltare a oraşului
Platformele de la combinatul Bicapa incluse în programul de dezvoltare a oraşului

Primăria din Târnăveni a demarat un proiect de elaborare a strategiei de dezvoltare a municipiului, care va fi prezentat pentru aprobare Consiliului Local în următoarea şedinţă.

Proiectul a fost realizat pe baza unui sondaj de opinie în cadrul căruia 510 localnici şi-au exprimat părerile referitoare la principalele probleme cu care se confruntă oraşul lor. În plus, reprezentanţii Primăriei s-au întâlnit cu specialişti locali din domeniul educaţiei, sănătăţii şi mediului de afaceri pentru a stabili principalele puncte de reper ale strategiei de dezvoltare a Târnăveniului.

Principalele probleme

Pe lângă lipsa locurilor de muncă, localnicii şi-au exprimat nemulţumirea şi faţă de sistemul sanitar din oraş, iar 62% dintre repondenţii sondajului de opinie au afirmat că ar fi oricând de acord să acţioneze ca voluntari pentru rezolvarea problemelor existente în oraşul lor.

“Majoritatea chestiunilor amintite de cei intervievaţi au vizat nivelul scăzut al persoanelor şcolarizate din oraş, lipsa ofertei economice, baza materială învechită a şcolilor. O parte din probleme nu necesită sacrificii financiare pentru a fi rezolvate”, ne-a declarat primarul din Târnăveni, Alexandru Matei.

O altă idee apărută în urma discuţiilor cu agenţii economici din oraş a vizat ecologizarea platformelor fostului Combinat Bicapa, care ar putea deveni astfel  atractive pentru investitori.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite