Târgu-Mureş:Vacanţă forţată pentru elevii din nouă clase mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul lunii în şcolile din judeţ au fost confirmate 12 cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1. Patru şcoli mureşene au fost amendate pentru lipsa substanţelor pentru dezinfecţie şi pentru igiena precară a grupurilor sanitare

Gripa nouă afectează din ce în ce mai mulţi mureşeni, în special copii. Astfel nouă clase de la opt licee şi o şcoală generală din Sighişoara şi-au suspendat activitatea, după ce inspectorii DSP au primit confirmarea a 12 îmbolnăviri de gripă nouă în rândul elevilor. Printre liceele unde joi s-a confirmat un caz de îmbolnăvire cu A/H1N1 se numără şi Grupul Şcolar „Avram Iancu”, unitate de învăţământ amendată de inspectorii DSP cu 150 de lei pentru nerespectarea condiţiilor de igienă. Inspectorii DSP au amendat şi Şcoala Generală Adamus, Şcoala Generală nr. 2 din Târgu-Mureş şi Şcoala Generală din Bagagiu, valoarea totală a amenzilor fiind de 5.000 de lei.

Amendă asumată

Potrivit directoarei Grupului Şcolar „Avram Iancu” , ing. Sanda Duma, conducerea şcolii a încercat să respecte indicaţiile inspectorilor DSP, dar nu a reuşit acest lucru pe deplin. „În procesul verbal al celor de la DSP scrie că nu există săpun lichid la băi şi într-adevăr nu avem, pentru că vasele respective de săpun au fost sparte de către elevi, iar încă n-am putut cumpăra altele, pentru că oricum le cumpărăm din fonduri proprii. Am mai primit amendă şi pentru că ne lipseau prosoapele de hârtie şi pentru că lipseau robinetele de la baia băieţilor”, a spus Sanda Duma, director al Grupului Şcolar „Avram Iancu”.

Potrivit acesteia, elevul de clasa a XII-a confirmat cu virusul A/H1N1 s-a îmbolnăvit în timpul său liber, pentru că face naveta din afara oraşului. Aceasta a mai precizat că în acest an a primit 5.000 de lei de la Primărie pentru lucrările de igienziare în şcoală. „Noi încercăm să facem reparaţii cu forţe proprii acolo unde se poate. Acum am demarat o dezinfecţie completă în şcoală, făcută de personalul nostru, nu de către inspectorii DSP”, a spus directoarea.

Începe vaccinarea
Inspectorii DSP au anunţat vineri că  s-a încheiat repartizarea dozelor de vaccin împotriva A/H1N1 la licee, în special la cele unde au fost descoperite cazuri de îmbolnăvire. Dacă Colegiul „Alexandru Papiu Ilarian” primise deja doze, iar vaccinarea urmează să înceapă de luni, Grupul Şcolar „Avram Iancu” nu primisese vineri nici o doză.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite