Târgu-Mureş: Universitatea de Artă Teatrală, gazda primul Seminar de Etnomuzicologie din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Universitatea de Artă Teatrală a avut azi invitaţi de marcă
Universitatea de Artă Teatrală a avut azi invitaţi de marcă

Universitatea de Artă Teatrală din Târgu-Mureş va găzdui în 2012 primul seminar european de Etnomuzicologie din  ţară. În acest sens cercetătorul suedez dr. Dan Lundberg a vizitat astăzi la Facultatea de muzică a U.A.T.

Dr. Dan Lundberg este directorul Centrului suedez pentru Muzică populară şi de cercetare a Jazz-ul, profesor de muzică, lector superior în muzicologie la Universitatea din Stockholm, precum şi preşedinte al Seminarului european de Etnomuzicologie.

Vizita sa la Târgu-Mureş vine ca urmare a invitaţiei la o viitoare colaborare făcută de către conducerea Facultăţii de Muzică a Universităţii de Artă Teatrală. "Interesul distinsului invitat vine la propunerea Cancelarului Facutăţii de Muzică Dr. Lucian Roşca, de a căuta posibilităţi de organizare la Târgu-Mureş în 2012, pentru prima oară în România, şi cu atât mai mult în cadrul Universităţii noastre, a ediţiei a XXVII-a  a Seminarului european de Etnomuzicologie", a precizat Raluca Bălan, secretar litera al U.A.T.

Totodată, în periooada următoare, conducerea Facultăţii de mUzică are în plan înfinţarea unui Centru de Cercetări Etno-Muzicologice. "Acest centru unic la nivel naţional va dezvolta parteneriate în direcţia domeniului de cercetare a multiculturalului cu extindere în zona est-europeană şi balcanică.", a mai precizat Raluca Bălan.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite