Târgu-Mureş: UPDATE 900 de persoane audiate pentru crimele de la Crăciuneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii mureşeni au audit 900 de persoane în cazul cumplitelor crime de la Crăciuneşti, dar în cele din urmă au reuşit să-i reţină pe suspecţi.

Cei doi bărbaţi reţinuţi azi noapte sunt Dobondi Ocsi de 41 de ani din Cristuru Secuiesc, judeţul Harghita şi Ianco Ştefan de 32 de ani din comuna mureşeană Acăţari. Cei doi au fost audiaţi toată noaptea şi şi-au recunoscut fapta, însă declaraţiile lor au fost „evazive şi contradictorii“, după cum spun anchetatorii. 

„Mobilul crimelor a fost obţinerea de bani. Modul de operare atroce s-a datorat faptului că victimele i-au suprins şi au încercat să se apere, aşa că cei doi au acţionat violent“, a explicat comisarul Cătălin Rădulescu, seful Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mureş.

Cei doi bărbaţi lucrau ca zilieri la o fermă din comună şi nu veneau tot timpul aici, ceea ce a făcut ca anchetatorii să să le dea cu greu de urmă. Potrivit anchetatorilor, cei doi bărbaţi sunt recidivişti, fiind condamnaţi cu suspendare anii trecuţi pentru furt calificat.

Nu s-au găsit armele crimelor

Anchetatorii nu au reuşit încă să identifice arma crimelor. Din ambele locuinţe au fost strânse sute de probe care urmează să fie expertizate pentru identificarea armei cu care au fost ucişi cei patru bătrâni.

Reamintim că în seara zilei de 24 iulie, o familie întreagă de pensionari din Crăciuneşti a fost ucisă cu sălbăticie şi apoi jefuită, iar la exact o lună, pe 24 august, un alt bătrân din comună a fost găsit omorât în locuinţa sa. În ambele cazuri, criminalii au acţionat identic şi nu au lăsat nicio urmă.

„Astăzi vor fi prezentaţi Tribunalului Mureş cu propunerea de arestare preventivă pentru pentru 29 de zile, sub acuzaţia de omor deosebit de grav, tâlharie şi violare de domiciliu. Cei doi riscă între 15 şi 25 de ani de puşcărie sau chiar detenţie pe viaţă“,
a spus Dan Oltean, procuror criminalist.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite