Târgu-Mureş: UPDATE Expertiză tehnică pentru explozia din strada Lăcrămioarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania E.ON Gaz anunţă demararea unor expertize tehnice în cazul exploziei de acum doi ani a unui imobil de pe strada Lăcrămioarei. Cele două expertize tehnice vor clarifica în detaliu împrejurările şi cauzele care au stat la baza producerii nefericitului eveniment.

La doi ani de zile de la producerea unei explozii în care a murit o fată de 21 de ani, iar mama şi bunica acesteia au fost rănite, compania E.ON Gaz Distribuţie a remis cotidianului Adevărul de Seară un comunicat de presă cu privire la deflagraţia respectivă.

Potrivit acestuia compania E.ON Gaz  Distribuţie consideră regretabil acel accident. "Înţelegem şi împărtăşim sentimentul de solidaritate umană cu familia care a suferit o pierdere de neînlocuit. E.ON Gaz Distribuţie a fost alături de familia afectată de explozie încă de la momentul tragicului accident. Astfel, de la momentul producerii accidentului până în prezent, deşi nu s-a dovedit culpa societăţii în producerea evenimentului, E.ON Gaz Distribuţie a suportat şi încă suportă toate cheltuielile generate de închirierea unui apartament şi contravaloarea serviciilor de utilităţi aferente, până în luna august a acestui an", se arată în comunicat. 

Potrivit sursei citate, compania E.ON Gaz Distribuţie a fost alături de familia greu încercată, dorind să reconstruiască imobilul afectat de explozie.

"Imediat după incident şi independent de existenţa vreunei culpe în producerea acestuia, compania noastră şi-a afirmat disponibilitatea de a reconstrui casa Familiei Demeter. Practic, am făcut o ofertă de reconstrucţie a casei, dar oferta noastră a rămas fără obiect în momentul în care compania noastră a fost acţionată în judecată de către Familia Demeter, obiectul acestui litigiu constituindu-l plata daunelor materiale şi morale solicitate de membrii familiei, acestea incluzând şi reconstrucţia locuinţei.Problema reconstrucţiei locuinţei a fost abordată separat de compania noastră prin oferta făcută tocmai pentru a soluţiona problema locativă a Familiei Demeter. În acest moment nu se poate spune dacă şi în ce măsură există vreo culpă a societăţii noastre cu privire la explozia produsă pe strada Lăcrămioarei din Târgu Mureş, instanţele judecătoreşti urmând să se pronunţe în acest sens", se mai arată în comunicat.

În ceea ce priveşte cauzele exploziei, cercetările continuă. "Urmează a fi efectuate două expertize tehnice, care vor clarifica în detaliu împrejurările şi cauzele care au stat la baza producerii nefericitului eveniment. Dată fiind complexitatea cazului, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a acestuia, orice verdicte cu privire la vinovăţia sau nevinovăţia părţilor implicate în executarea lucrărilor de înlocuire a reţelei de distribuţie gaze naturale de pe strada Lăcrămioarei pot fi considerate doar simple supoziţii, neprobate din punct de vere tehnic", se mai precizează în comunicat.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite