Târgu-Mureş: Turn de observaţie de 28 de metri în staţiunea Sovata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiunea Sovata va avea un turn de observaţie înalt de 28 de metri, de unde turiştii vor putea vedea întreaga zonă. De asemenea, în staţiuni vor fi construite pontoane pe lacurile sărate din staţiun, dar şi alei de promenadă prin pădure.


Staţiunea Sovata se pregăteşte pentru turiştii care vor veni în vizită în acest an. Astfel, edilii aşteaptă semnarea unui contract de finanţare prin care să realizeze mai multe pontoane în jurul lacurilor sărate, dar şi alei prin pădurea din zonă. Valoarea contractului este de 7,4 milioane de lei.

"Sperăm că în perioada imediat următoare să fie semnat contractul şi atunci vom putea porni procedura de licitaţie.Asta înseamnă că în jurul lacurilor sărate şi în zona de arie protejată, lacul Ursu şi arboretele de pe sărături, vom face o mulţime de lucruri pentru turişti. Toate lacurile sărate vor fi înconjurate cu diferite pontoane, se vor realiza alei în jurul lacurilor şi în mijlocul pădurii”,
a declarat Ferencz Peter, primarul oraşului Sovata, citat de Zi de Zi.

Potrivit edilului, staţiunea va avea şi un turn de observaţie înalt de 28 de metri, prin care turiştii vor putea admira panorama. Lucrările la acest turn vor începe în acest an şi vor fi finalizate până în sezonul următor.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite