Târgu-Mureş: Trei spitale preluate azi de Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Mureş a preluat astăzi în coordonare trei unităţi sanitare din judeţ. Protocolul de preluare a fost semnat astăzi de conducerea CJ şi a Direcţiei de Sănătate Publică Mureş.

Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Preventoriul TBC de la Gorneşti şi Spitalul Municipal "Gheorghe Marinescu" din Târnăveni vor fi coordonate de către Consiliul Judeţean Mureş. Protocolul de predare-primire a unităţilor sanitare a fost semnat astăzi de către conducerea CJ şi DSP. Spitalele rămân însă în subordinea Casei de Asigurări de Sănătate şi a Direcţieie de Sănătate Publică Mureş.

"Consiliul judeţean are însă posibilitatea de intrare alături de managerii spitalelor în activitatea zilnică, cotidiană a acestor unităţi sanitare. Acest lucru se va întâmpla prin numirea unui consiliu de administraţie", a declarat Lokodi Edita, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Acest consiliu de administraţie va fi alcătuit dintr-o persoană numită de preşedintele Consiliului Judeţean, două propuse de consilieri şi tot două recomandate de Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Direcţia de Sănătate Publică Mureş.

În ceea ce priveşte datoriile spitalelor preşedintele CJ Mureş a spus că acestea au obligaţia să şi le achite până la finele anului.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite