Târgu-Mureș:Tradiţiile renasc la Festivalul Recoltei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate produsele sunt naturale
Toate produsele sunt naturale

Prima ediţie a Festivalului Recoltei are loc în acest sfârşit de săptămână în incinta Promenada Mall. Nu lipsesc mâncărurile sau produsele slow-food, realizate la cele mai înalte standarde de calitate şi respectându-se mediul înconjurător.

Promenada Mall din Târgu-Mureş găzduieşte în acest weekend prima ediţie a Festivalului Recoltei. Mureşenii au parte în acest sfârşit de un târg în cadrul căruia sunt prezentate produse şi articole tradiţionale româneşti alimentare şi nu numai. Elemente de decor lucrate manual şi din materie primă naturală, produse alimentare populare sau care fac parte din circuitul slow food, toate acestea pot fi admirate, încercate sau cumpărate la preţ de producător. Manifestarea încurajează tradiţiile şi naturaleţea, iar din acest motiv participă la eveniment numai producători români, care folosesc ingrediente proaspete pentru delicatesele puse pe display.

Produse slow-food

Producători din toată Transilvania sunt prezenţi la Promenada, iar motto-ul tuturor este să ofere produse gustoase, tradiţionale, naturale şi sănătoase celor care le vizitează standurile. Mierea este favorita publicului, datorită gustului bun şi a afecţiunilor pe care le combate, la Festival fiind prezenţi mai mulţi apicultori ardeleni. Pe lângă clasica miere de albine, la târgu pot fi degustate mostre de miere de tei sau de salcâm, care costă 10 lei borcanul. Un produs foarte bun pentru întărirea imunităţii este mierea de albine cu lăptişor de matcă, polen şi propolis, care costă 100 de lei borcanul şi care asigură o cură de şapte săptămâni pentru diverse afecţiuni. Seria produselor bio, care intră în categoria slow-food continuă cu uleiul de floarea soarelui nerafinat, realizat prin presare la rece, care este un aliment foarte sănătos, dar în acelaşi timp şi un medicament pentru afecţiunile de ficat, bilă sau pancreas. „Este o afacere de familie, sticlele de ulei la un litru costă 10 lei, la preţ de producător. Am participat la diverse manifestări internaţionale de tip slow-food, unde uleiul acesta este foarte apreciat şi sperăm ca şi mureşenii să îl adopte”, ne-au declarat Ovidiu şi Marinela Duma, din Turda, care produc uleiul natural de floarea soarelui. Merele nu puteau lipsi de la o asemenea manifestare, având în vedere că judeţul nostru e faimos pentru livezile sale.

Merele Jonathan costă 3 lei kilogramul, în timp ce magiunul de mere, 100% natural şi fără conservanţi, costă 20 de lei kilogramul. Pâinea de casă de 1,25 kilograme costă 8 kilograme, iar turta dulce ardelenească, între 3 şi 6 lei, în funcţie de sortiment.  Siropurile naturale, din măceşe, cătină sau porumbele completează lista produselor fără conservanţi prezentate mureşenilor.

Tombolă pentru vizitatori

În cadrul Festivalului va avea loc şi o tombolă a participanţilor, ale căror premii au fost puse la dispoziţia organizatorilor de către expozanţi. Intrarea publicului este gratuită, organizatorii preconizând un flux de peste 10.000 de vizitatori pe timpul desfăşurării manifestării. Accesul publicului este posibil astăzi până la ora 21.00, iar mâine, între orele 9.00 şi 21.00.

Decoraţiuni din lână, lucrate manual

Pe lângă mâncarea bio, la Festivalul Recoltei mureşenii au descoperit soluţii pentru decorul propriilor case ori accesorii vestimentare şi bijuterii lucrate manual. „Toate produsele sunt realizate de mine şi au preţuri de criză. Îngeraşi sau Moşi din lână naturală, cu 15 lei, globuri decorate cu mărgele de sticlă, cu preţuri între 5 şi 8 lei bucata sau inele ale căror preţuri pornesc de la 3 lei, toate sunt efectuate manual, din produse naturale”, ne-a declarat Gaal Ecaterina. Costumele populare complete costă în jur de 500 de lei, icoanele vopsite de copii de la Asociaţia Meşterilor Populari din Cluj costă între 70 şi 100 de lei, iar ceasurile sau lingurile sculptate din lemn sau vazele din lut reprezintă şi ele atracţii ale Festivalului Recoltei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite